Bülent Turan'a Saadet Partisi ile CHP ittifakı soruldu
ensonhaber.com

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Habertürk canlı yayınında "Gerçek Fikrin Ne?" programına konuk oldu.

HDP'NİN KAPATILMASI

Eren Eğilmez ile Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtlayan Bülent Turan, HDP'nin kapatılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Parti kapatmaların merhem olmadığını ifade eden Turan, bu konuda farklı çözümlerin üretilebileceğini söyledi.

CHP VE BAŞÖRTÜSÜ

HDP'nin genel başkanlarının partinin kapatılması için birçok adım attığını dile getiren Bülent Turan, CHP'nin başörtüsü karşısındaki tavrını da değerlendirdi.

SAADET VAR DİYE SESSİZ KALIYORLAR

CHP'nin, Saadet Partisi ile ittifak yaptığı için başörtüsüne şimdilik karşı çıkmadığını söyledi.

3 yıl önce CHP'nin başörtüsüyle ilgili düzenlemenin iptalini istediğini hatırlatan Bülent Turan, "Bu yeni sistemin faydalarını soruyor arkadaşlar bazen. En büyük faydalardan bitanesi; CHP'yi 'revize' edip bazı milli meselelere mecbur bırakmasıdır. Başörtüsü bunlardan bir tanesi. Siyasi partilerle görüşmesi bir tanesi.. Düne kadar bunlar; ülkenin sahibi biziz, seçkinler biziz yaklaşımındaydırlar. Şimdi ufak partilere gidiyorlar. Başörtüsü konusunu alttan alıyorlar." dedi.

Bülent Turan'a Saadet Partisi ile AK Parti ittifakı soruldu- İZLE

Bülent Turan'a Saadet Partisi ile CHP ittifakı soruldu

Programda, ittifaklar da masaya yatırıldı.

SAADET PARTİSİ'NİN YERİ KAFTANCIOĞLU'NUN OLDUĞU YER OLAMAZ

Gürkan Hacır'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Oğuzhan Asiltürk arasındaki görüşmeyi hatırlatarak ittifakları sorması üzerine konuşan Bülent Turan, "Saadet Partisi'nin olduğu yer Canan Kaftancıoğlu'nun olduğu yer olamaz, olmamalıdır. Bu Milli Görüş'e haksızlık, Erbakan Hoca'ya haksızlıktır. Bu yüzden, görüşmeleri kıymeti buluyorum. Sonucu nereye evrilirse evrilsin. Yoksa yüzde 1 aldık almadık önemli değil. Bu ülkenin büyümesini, ülkenin her yerde güçlenmesini isteyen kim varsa, bence yeniden aynaya bakıp ilişkilerini gözden geçirmeli." dedi.

Bülent Turan'a Saadet Partisi ile CHP ittifakı soruldu