Bodrum'da otellerin oda fiyatları 10 bin euroya kadar çıktı

Ramazan'ın bitmesine sayılı günler kala Türkiye'de bayram hareketliliği yaşanıyor.

Tatil için turistik şehirlere yönelen binlerce kişi otel rezervasyonlarını tamamladı.

Talebin en çok olduğu illerin başında ise Muğla yer alıyor.

Gözde tatil merkezi Bodrum'daki rezervasyon oranı yüzde 80'e ulaştı.

Tek gece konaklama 10 bin euro

1000 TL'den başlayan tek gecelik konaklama, bazı otellerde 158 bin TL'ye kadar çıktı. Bodrum otellerinde yüzde 100 doluluk beklediklerini dile getiren Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz ise "Turistik tesisler tiplerine göre değişkenlik göstermektedir. Her şey dahil ya da oda-kahvaltı şeklinde hizmet veriliyor. Gecelik kişi başı 1000 TL'den başlayan oteller olduğu gibi 8 bin TL'ye de oteller var. Marka otellerde gecelik oda fiyatı 10 bin euroya (158 bin TL) kadar çıkıyor." dedi.

Bodrum'da otellerin oda fiyatları 10 bin euroya kadar çıktı VİDEO

Bodrum'da otellerin oda fiyatları 10 bin euroya kadar çıktı

1 milyon turist bekleniyor

Bayramla birlikte tatil sezonunun başlayacağını dile getiren Ömer Faruk Dengiz, "Yıllar sonra hayat normale döndü. Otellerden güzel haberler aldık. Bayram öncesinde bakıldığında otellerde yaklaşık yüzde 80 doluluk var. Bayrama kadar her gün, bu oran artmaya devam ediyor. Tatilciler, erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmeli. Bayramda genel olarak bakıldığında 1 milyon yerli ve yabancı turistin gelmesini bekliyoruz. 27 Mart'ta yurt dışı uçuşları başladı, ilk uçuşlar İngiltere'den gerçekleşti. 15 Nisan'a kadar 15 bin yabancı turist Bodrum'a girmiş bulunuyor. Uçaklarda yüzde 80 doluluk mevcut. Bu iyi bir oran ve her şeye rağmen uçakların dolu gelmesi iyi bir gelişme. İngiltere, Hollanda, Almanya gibi Avrupa ülkelerinden turistler, Bodrum'a gelmeye başladı. Yerli ve yabancı turistlerin rezervasyonlarını önceden yapmalarını tavsiye ediyorum. Otellerde şu an doluluk söz konusu. Rezervasyonsuz gelmeyin. TÜRSAB onaylı, bilinen acentelerden rezervasyon yapmanızı tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Bodrum'da otellerin oda fiyatları 10 bin euroya kadar çıktı

"Bayram iç turizme hareket katacak"

Bayramla birlikte hareketli sezonun başlayacağını söyleyen Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri ve turizmci Yiğit Girgin de "Bayram iç turizme hareket katacak. Aynı zamanda dış turizm için bakanlığımızın yaptığı reklam çalışmalarıyla beraber ciddi bir dış turist potansiyeli var. Özellikle Orta Avrupa ve İngiltere pazarında hareketlenme gözlemliyoruz. Bayramla beraber açılan sezonda güzel gelişmeler bizi bekliyor olacak." dedi.

Bodrum'da otellerin oda fiyatları 10 bin euroya kadar çıktı

Bodrum'da otellerin oda fiyatları 10 bin euroya kadar çıktı