Bingöl, Muş ve Diyarbakır kırsalında Eren operasyonları başlatıldı
AA

Terör örgütü PKK'ya yönelik Eren operasyonları kapsamında Bingöl, Muş ve Diyarbakır kırsalında sonbahar-kış operasyonları başlatıldı.

Operasyona 13 taburdan oluşan 2 bin 520 personel katılıyor.

BAKAN YARDIMCISI MEHMET ERSOY OPERASYON BÖLGESİNDE

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Diyarbakır Şehit J. Teğmen Hubeyib Turan Üs Bölgesi'nde operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mehmet Ersoy, "Bugüne kadar devam eden ve çok başarılı sonuçlar elde ettiğimiz operasyonlarla terör örgütü sınırlarımızın içindeki tüm etkinliğini kaybetmiştir. Ancak bugün Bingöl ilimizde yaptıkları gibi masum insanlara kurdukları tuzaklarla varlıklarını sürdürecekleri zanneder duruma gelmişlerdir. Sonbahar-kış operasyonlarımızla bu varlıklarını da sona erdireceğimize inanıyoruz." dedi.

Bingöl, Muş ve Diyarbakır kırsalında Eren operasyonları başlatıldı VİDEO

"ÇOK BEDELLER ÖDEDİK, ÇOK ŞEHİTLER VERDİK"

"Operasyonlara aynı kararlılıkla devam edeceğiz" diyen Ersoy, şöyle devam etti:

"İstiyoruz ki köylerimiz artık tarımın ve üretimin merkezi olsun. Tarımdan sanayiye, kültür turizme kadar her alanda bölge insanı hak ettiği hizmetleri alabilsin, sağlanan huzur ve güven ortamı kalıcı olabilsin. Bizim insanımızın hayatına, malına, canına kast etmek isteyen tek bir unsur kalmayana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Çok bedeller ödedik, çok şehitler verdik, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle, şükranla anıyoruz. Zulme karşı, baskıya karşı, teröre karşı isyan etmenin sembolü olmuş Diyarbakır annelerimiz çıktı. Hepsine saygılarımızı sunuyoruz."

Bingöl, Muş ve Diyarbakır kırsalında Eren operasyonları başlatıldı

OPERASYON LİCE’DEN YÜRÜTÜLÜYOR

Buna göre, Eren operasyonları kapsamında Muş'un Şenyayla, Bingöl'ün Sağgöze ve Diyarbakır'ın Lice kırsalında başlatılan operasyon, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında bulunan Şehit Jandarma Teğmen Hubeyib Turan Üs Bölgesi'nden yönetiliyor.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre sonbahar-kış döneminde 8 bin 162 operasyonun planlandığı duyuruldu.

İNLERİNDE YOK EDİLECEKLER

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“PKK terör örgütünün, bütünüyle etkisiz kılınması, örgüt içindeki çözülme ve teslim olmaların hızlandırılması ve terörün ülke gündeminden tamamen çıkarılması maksadıyla, 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren sonbahar-kış dönemi operasyonları başlatıldı.

Sonbahar-kış döneminde ana strateji; ayrıntılı planlanıp, kararlı ve şiddetli icra edilecek operasyonlarla teröristlerin kış üslenmesi hazırlıklarının engellenerek etkisiz hale getirilmesi, kış üslenmesine girebilenlerin ise sığınaklarının bulunarak, inlerinde yok edilmesidir.

Bu çerçevede; son yıllarda terör örgütü üzerinde kurulan amansız baskı sürdürülecek ve teröriste bölge dar edilecek, lojistik ve ikmal kanallarının tamamıyla yok edilmesi için tedbirler yoğunlaştırılacak, tüm barınma alanları kontrol edilecek şekilde, kış sığınakları bulununcaya kadar, operasyonlar aralıksız icra edilecek, terör ülke gündeminden tamamıyla çıkarılacak.

Bingöl, Muş ve Diyarbakır kırsalında Eren operasyonları başlatıldı

İNANÇLI, İNATÇI VE KARARLI BİR RUHLA...

Terörün ülkenin gündeminden çıkmasıyla da hayvancılık, çiftçilik ve arıcılık faaliyetlerinin tüm bölgede yaygınlaştırılması, eğitime ulaşmada terörün engel olmaktan bütünüyle çıkarılması, bölgenin yatırımlar açısından cazip hale getirilmesi, her türlü turizm etkinliği için güven ortamının daha da pekiştirilmesi, hayatın tümden normalleştirilmesi sağlanacaktır.

15 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek olan sonbahar-kış döneminde, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucularının (GK) yer aldığı 8 bin 162 operasyon planlandı.

Terörle Mücadele Harekâtına (TMH), inançlı, inatçı ve kararlı bir ruhla devam edilerek, BTÖ’nün ülke gündeminden tamamen çıkarılması sağlanacaktır.”

Bingöl, Muş ve Diyarbakır kırsalında Eren operasyonları başlatıldı

Bingöl, Muş ve Diyarbakır kırsalında Eren operasyonları başlatıldı

Bingöl, Muş ve Diyarbakır kırsalında Eren operasyonları başlatıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)