Bekir Pakdemirli ve Fatih Dönmez, yangınlarda son durumu aktardı
AA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Marmaris'te AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Yangınlardaki son duruma ilişkin değerlendirmelerini ve çalışmaları aktaran iki bakan, yapılacak destekleri de açıkladı.

Yangının sürdüğü yerlerle ilgili konuşan Bakan Pakdemirli, "Köyceğiz yangınında yerleşim yerlerine tehdidi ortadan kaldırdık. Yangının sonuna doğru geliyoruz." ifadelerini kullandı.

"YANGINDAN ETKİLENENLERE DESTEK SAĞLAYACAĞIZ"

Bakan Pakdemirli, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"Yangından zarar gören her köye ve mahalleye özel entegre tarımsal kalkınma projeleri hazırlanıyor. Yangınlardan etkilenen bal üreticilerine kovan desteği ile yüzde 100 destek sağlayacağız."

Bekir Pakdemirli ve Fatih Dönmez, yangınlarda son durumu aktardı

BAKAN DÖNMEZ'DEN, ELEKTRİK DAĞITIMINA YÖNELİK BİLGİLENDİRME

Sel felaketinin yaşandığı bölgelerdeki elektrik sorununu ele alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez de açıklamalarında şunları kaydetti;

"Özellikle elektrik dağıtım şirketlerimiz bölgede yerleşik ve anında müdahale etmeye başladılar. Aşırı yağışlardan dolayı bazı abonelerimizin elektriklerinde kesilmeler var. Biz de bakanlıktan yetkilileri olay yerine intikal ettirdik."

Bekir Pakdemirli ve Fatih Dönmez, yangınlarda son durumu aktardı

"YENİKÖY SANTRALİMİZİN İLK ÜNİTESİ DE BU SABAH ÇALIŞMAYA BAŞLADI"

Bakan Dönmez, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"Bölgedeki yangınlara gelince, hemen hemen birkaç yer dışında kontrol altına alınmamış yangın yok. Kemerköy Termik Santrali'nde birinci ünite devreye alınmıştı. İkinci üniteyi hafta başı devreye alacağız.

Yeniköy Termik Santrali'nin bu sabah saat 06.30 itibarıyla ilk ünitesi çalışmaya başladı. Yarın da ikinci üniteyi devreye alacağız. Yatağan'da da bir santralimiz vardı.

Yangın santrol bölgesine gelmeden kontrol altına alındığı için burada herhangi bir risk söz konusu değil. Muğla'da herhangi bir elektrik kesintisi söz konusu değil. Afetten etkilenenlerin elektrik faturalarını 3 ay süreyle erteliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)