Bekir Pakdemirli'den orman yangınları hakkında bilgilendirme
AA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yangınların en yoğun yaşandığı Antalya'da ortak açıklama yaptı.

Bakan Pakdemirli, çıkan yangınlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

7 ilde 20 noktada çıkan yangınların devam ettiğini söyleyen Bekir Pakdemirli, söndürme çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Açıklamalarına devam eden Pakdemirli, yangın bölgelerindeki vatandaşların devletin çağrılarına uymalarını da ifade ederek, yapılan ilk zarar tespit çalışmasının sonucunu açıkladı.

Pakdemirli'nin açıkladığı verilere göre 150 büyükbaş, 1.000 küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi, 500 dekar sera zarar gördü.

Pakdemirli: Yangınların sebebiyle ilgili çok yönlü soruşturma yapılıyor

"CANIMIZDAN DEĞERLİ DEĞİL"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamaları şu şekilde:

"Antalya'da 3 can kaybımız var. Tüm açıklamalarda söylediğim gibi devletin yaptığı uyarılara mutlaka uyalım. Evimizi, aracımızı bırakmamız gerekiyorsa geride bunları bırakalım. Canımızdan değerli değil diyoruz.

BAKAN PAKDEMİRLİ, İLK HASAR TESPİT SONUCUNU AÇIKLADI

Malesef bugün itibarıyla uzun zamanda çıkması beklenen birçok yangın, bir-iki gün içerisinde çıktı. Tarım ile alakalı ilk tespitlerimize göre 150 büyükbaş, 1.000 küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi, 500 dekar sera zarar gördü.

Yangınların sebebi ile alakalı bizim şu anda sebebinden çok söndürülmesi alakadar ediyor. Sebebi ile ilgili soruşturma, araştırma yapılıyor. Zarar tespitleri devam edecek."

Bekir Pakdemirli'den orman yangınları hakkında bilgilendirme

2 GÜNDE 17 İLDE 58 ORMAN YANGINI ÇIKTI, 38'İ KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, açıklamalarının ardından Twitter hesabından da bilgilendirmede bulundu.

Pakdemirli, Twitter'dan yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi:

"Türkiye geneli 28-29 Temmuz tarihlerinde 17 ilimizde toplam 58 orman yangını meydana geldi. Bu yangınların 38 tanesini kontrol altına aldık.

Adana, Antalya, Kayseri, Kütahya, Mersin, Muğla, Osmaniye olmak üzere 7 ilde toplam 20 yangını kontrol altına alma çalışmalarımız devam ediyor. Yangınları kontrol altına almak için; 2 İHA 3 Uçak 38 Helikopter 1 İnsansız Helikopter 680 Arazöz ve 4.000 personelimiz görevde.

Bu süreçte tüm zor şartlara rağmen var gücüyle çalışan orman kahramanlarımıza, onları destekleyen tüm kamu kurumlarımıza, belediyelerimize, özel sektörümüze ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Bekir Pakdemirli'den orman yangınları hakkında bilgilendirme

MURAT KURUM: TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da çıkan yangınlarla ilgili konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da yangının söndürüldüğü alanlarda hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Bakan Kurum, "76 yapı, 155 bağımsız bölüm incelendi ve bu çerçevede 77 bağımsız bölümün yanarak acil ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespiti yapıldı." dedi.

Kurum, "Devletin tüm imkanları Antalya'mız için, Manavgat'ımız için seferber edilmiş durumda. Tüm ekiplerimiz sahalarda." dedi.

Murat Kurum: Tüm ekiplerimiz sahada VİDEO

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: GEREKLİ SORUŞTURMA YAPILIYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tüm birimlerimiz bu yangınların neden çıktığıyla ilgili gerekli soruşturmayı yapıyor." dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bizler de özellikle vatandaşlarımızın devlet olarak yanlarında olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye'nin her yerindeki yangınları birlikte takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla farklı illere yöneticilerimizi yönlendirmiş bulunmaktayız. Antalya yangının en yoğun olduğu bölge olduğu için merkezi buraya kurduk. Hastanede müşahede altında olan 15 vatandaşımız var. Bunların hayati tehlikesi yok. 10 vatandaşımızı tedbiren Alanya ve Serik Hastanelerine gönderdik. Özellikle vatandaşlarımıza yardım ulaştırmak için bir lojistik merkezi oluşturuldu AFAD'ın koordinasyonunda. AFAD ve Kızılay, vatandaşlarımıza yardım ulaştırıyor. Sıcak yemek servisi yapılıyor. Giyecek gibi acil ihtiyaçların karşılanması için muhtarlar ile iletişim ağı oluşturuldu."

Mevlüt Çavuşoğlu: Gerekli soruşturma yapılıyor VİDEO

Bekir Pakdemirli'den orman yangınları hakkında bilgilendirme

Bekir Pakdemirli'den orman yangınları hakkında bilgilendirme

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)