Bekir Bozdağ'dan Almanya'ya 'Osman Kavala' tepkisi
ensonhaber.com

Geçtiğimiz günlerde karara bağlanan Gezi Parkı davasının yankıları sürüyor.

"Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala'yla ilgili tepkiler son bulmuyor.

Gezi destekçileri karar üzerine hareketlenmeye başlarken, son hamle ise Almanya'dan geldi.

Türk büyükelçi bakanlığa çağırıldı

Almanya, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen'i Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Kavala'nın hapsedilmesinin "Hukukun üstünlüğü standartları ve Avrupa Konseyi üyesi ve AB üye adayı Türkiye'nin uluslararı yükümlülüklerinin açık bir ihlali" olduğunu belirterek derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Bakan Bekir Bozdağ'dan tepki

Bunun üzerine ise Türkiye'den yanıt gecikmedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Almanya'nın bu kararına sessiz kalmadı.

"Hiçbir ülke içişlerimize müdahale olamaz"

Bakan Bozdağ, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde görülmekte olan bir dava ile ilgili Berlin Büyükelçimizin Almanya Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması, Türkiye’nin içişlerine açık bir müdahale girişimidir. Almanya dahil hiçbir ülkenin Türkiye’nin içişlerine müdahale girişimi hakkı da haddi de değildir.

"Almanya kendisine baksın"

Kraichtal ve Backnang yangınını, Solingen faciası, Ludwigshafen yangını, Hanau'da ırkçı terör saldırısı ve NSU davası gibi nice katliamın faillerinin yargılandığı davalarda Almanya’nın hukuku nasıl ayaklar altına aldığına tüm dünya şahittir. Almanya Türkiye’ye değil kendine baksın.

"Türkiye tam bağımsız bir devlettir"

Türkiye tam bağımsız bir devlettir. Türk milleti adına karar veren Türk yargısı da tam bağımsızdır. Türk hakimleri; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdan kanaatlerine göre hüküm verirler. Haddini aşan Almanya’yı kınıyorum ve uluslararası hukuka uymaya davet ediyorum."

Bekir Bozdağ'dan Almanya'ya 'Osman Kavala' tepkisi