Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi
DHA

İstanbul'da samuray kılıcıyla katledilen 28 yaşındaki Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde yer almaya başladı.

Değişikliğe ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayınlandı. Cengiz, söz konusu fakülteden 2018 yılında mezun olmuştu.

BAŞAK CENGİZ MİMARLIK FAKÜLTESİ

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararıyla Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin adı, "Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi" olarak değiştirildi.

Kararın, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nun ek 30'uncu maddesi gereğince verildiği belirtildi.

Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Üniversiteden daha önce yapılan açıklamada, KBÜ Mimarlık Fakültesi'nin adının "Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi" olarak değiştirilmesiyle ilgili üniversite senatosu tarafından alınan kararın Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na arz edildiği belirtilmişti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KBÜ Rektörü Refik Polat, şunları kaydetmişti:

"ACIMIZI BİR NEBZE OLSUN HAFİFLETECEK"

"Tüm Türkiye'yi sarsan öğrencimiz Başak Cengiz'in ölümü, Karabük Üniversitesi ailesini de derinden üzmüştür. Konuyla ilgili Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin isminin 'Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi' olarak değiştirilmesi hususunda gerekli girişimleri yaparak üniversite senatosunda aldığımız isim değişikliği kararını Yükseköğretim Kurulu'na arz ettik.

Merhum öğrencimiz Başak Cengiz'in isminin mezun olduğu fakültede yaşatılması bizi onurlandıracak, acımızı bir nebze olsun hafifletecektir. Bu tür olayların son bulması temennisiyle kıymetli öğrencimiz Başak Cengiz'in ailesine tekrar başsağlığı ve sabır diliyorum."

Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi

Başak Cengiz’in ismi, Karabük Üniversitesi'nde yaşatılacak ViDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)