Bartın'daki kazada ölen MHP'li başkan yardımcısı için tören düzenlendi
DHA

Hafta sonu Ankara'da yapılacak olan MHP bölge istişare toplantısı için Bartın'dan da bir araç yola çıktı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın da aralarında bulunduğu 21 kişinin bindiği midibüs, yolda sürücüsünün kontrolünden çıktı.

Esenyurt mevkisinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan midibüsün kaza yapmasının ardından çok sayıda kişi yaralandı.

BAŞKAN YARDIMCISI VE TEŞKİLAT ÜYESİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazada Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve MHP teşkilatından Murat Sevilmiş yaşamını yitirdi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın da aralarında bulunduğu 19 kişi yaralandı.

Kazada ölen belediye başkan yardımcısı için Bartın'da tören -8

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Ahmet Kömeç’in cenazesi, sabah saatlerinde Bartın Devlet Hastanesi’nin morgundan alınarak sirenler eşliğinde Bartın belediye binası önüne getirildi.

Burada düzenlenen törene MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Zeki Çakan, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Sinan Güner, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, MHP MYK üyeleri, belediye personeli ve yakınları katıldı.

Kazada ölen belediye başkan yardımcısı için Bartın'da tören -2

"BİZİ NASIL BIRAKTIN"

Cenaze töreninde Zehra Kömeç, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun yanında, "Sen bizi nasıl bıraktın, sana ne oldu böyle, evimizin parçasını aldın götürdün." diyerek gözyaşı döktü.

Kazada ölen belediye başkan yardımcısı için Bartın'da tören -6

KÖYÜNE GÖTÜRÜLDÜ

Öz geçmişi okunan Ahmet Kömeç, İl Müftüsü tarafından duaların okunması ve helallik alınmasının ardından defnedilmek üzere Göcü köyüne götürüldü.

Evli ve 3 çocuk babası olan Ahmet Kömeç, 2019 yılındaki yerel seçimlerde MHP’den belediye meclisi üyesi seçildi, aynı yıl belediye başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Kazada ölen belediye başkan yardımcısı için Bartın'da tören -5

TEŞKİLAT ÜYESİ DE İKİNDİ NAMAZIYLA DEFNEDİLECEK

Kazada hayatını kaybeden MHP Bartın İl Yönetim Kurulu Üyesi iş insanı Murat Sevilmiş de Tuna Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Halatçıyaması Asri Mezarlık’ta toprağa verilecek.

Kazada ölen belediye başkan yardımcısı için Bartın'da tören -9

BELEDİYE BAŞKANININ TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Bu arada, kazada yaralanan, vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın, yarın taburcu olacağı ve bir süre evinde dinleneceği bildirildi. Hastaneye kaldırılan 19 kişiden 16'sının taburcu olduğu, 3 kişinin ise yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Kazada ölen belediye başkan yardımcısı için Bartın'da tören -1

Kazada ölen belediye başkan yardımcısı için Bartın'da tören -3

Kazada ölen belediye başkan yardımcısı için Bartın'da tören -4

Kazada ölen belediye başkan yardımcısı için Bartın'da tören -7

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)