Barış Pınarı Harekatı’nda son durum
ensonhaber.com

Terör örgütü YPG'nin bulunduğu bölgelerde huzuru sağlamak için düğmeye basan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hava operasyonlarının ardından karadan bölgeye girdi.

Son olarak Mehmetçik,11 köyü teröristlerden temizledi.

İşte dün saat 16.00'da başlayan operasyonun başlangıcından bu yana yaşananlar:

9 Ekim  (16.00) : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın başlatıldığını duyurdu.

9 Ekim (16.22) : Dünya medyasının yakından takip ettiği harekatın başlangıcı, uluslararası medya tarafından son dakika olarak duyuruldu.

9 Ekim  (17.00) : Milli Savunma Bakanlığınca; ABD, Rusya Federasyonu, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya ile NATO ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterlikleri saat 14.00’ten itibaren Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin bilgilendirildiği açıklandı.

9 Ekim (18.30):  Milli Savunma Bakanlığı, harekat ile ilgili olası kara propaganda oluşmaması için açıklamada bulundu.

9 Ekim (19.00): Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait F16 savaş uçakları, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında YPG/PKK hedeflerini vurdu. Savaş uçakları, Fırat nehrinin doğusunda, terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki bölgede yaklaşık 30 kilometre derinliğe kadar indi.

09 Ekim (20.00): ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerini yok etmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Trump, Türkiye'nin sivilleri koruyacağına dair verdiği teminata vurgu yaptı.

-Harekatın başlamasından sadece 6 saat sonra kara harekatı başlatıldı.

Barış Pınarı Harekatı’nda son durum

KARARGAHIN YOĞUN MESAİSİ

Harekatı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi’nden sevk ve idare eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, sabahın ilk ışıklarına kadar Karargah'taki çalışmalarını sürdürdü.

Barış Pınarı Harekatı’nda son durum

Barış Pınarı Harekatı’nda son durum

9 Ekim (22.30): Kara harekatının başlamasıyla birlikte Mehmetçik, Tel Abyad ve Resulayn'a dört koldan giriş yaptı.

9 Ekim  (23.00): ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin yıllardır savaştığı terör örgütü PKK ile ABD'nin Obama döneminde anlaşmasını büyük bir hata olarak nitelendirdi. ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada, "Türkiye’de milyonlarca Suriyeli var ve Erdoğan onların ülkelerine geri dönmelerini istiyor." dedi.

10 Ekim (01.01): Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamaları için "Doğru kararı verdi." dedi.

10 Ekim (02.00): Milli Savunma Bakanlığı, "Barış Pınarı Harekatı'na katılan kahraman komandolarımız, Fırat'ın doğusunda ilerlemeye devam ediyor." açıklamasında bulundu.

10 Ekim (02.00-07.00): Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla Barış Pınarı Harekatı'na destek amacıyla camilerde sela okundu ve dua edildi. Ayrıca tüm camilerde Fetih Suresi okundu. Sabah namazı sonrası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara Hacı Bayram Camii'nde Mehmetçik'in zaferi için dua etti.

10 Ekim 07.19 : Fırat'ın doğusuna düzenlenen Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Kamışlı'daki terör hedefleri vuruluyor..

10 Ekim 09.10 : İHA ve SİHA'larla bölgeyi kontrol altında tutan güvenlik kuvvetleri sınıra yönelik hareketlenmelere de anında karşılık veriyor. Bu kapsamda güvenlik güçleri tarafından Kamışlı'da tespit edilen teröristlere ait bir mühimmat yüklü araç imha edildi.

10 Ekim 09.30 : Barış Pınarı Harekatı kapsamında TSK tarafından, Mardin'in Suriye sınırında bulunan Kamışlı bölgesinde 5 YPG-PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

10 Ekim 10.51: Milli Savunma Bakanlığı; "Milli Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca havadan ve karadan başarıyla sürdürüldü. Belirlenen hedefler ele geçirildi. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor." dedi.

10 Ekim 12.00Barış Pınarı Harekâtı’nın planlama ve icrasında sadece PKK/PYD-YPG ve DEAŞ’lı teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınıyor.

10 Ekim 12.03: Muhalif savaşçılardan oluşan Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek amacıyla Fırat nehrinin doğusundaki topraklara girdi.

10 Ekim 12.55 :  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yoğun mesai sonrası gazetecilerin karşısına geçerek, Mehmetçiğin moreli çok yüksek dedi.

10 Ekim 13.00: TSK'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye Milli Ordusu, Tel Abyad'ın batısındaki El Yabse ve Tel Fander köylerini terörden arındırdı.

10 Ekim 13:30: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği, operasyonumuza işgal derse, kapıları açarız" açıklamasında bulunarak 109 teröristin etkisiz hale getirildiği söyledi.

10 Ekim 15.11: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Barış Pınarı Harekatı” ile ilgili bazı sosyal medya paylaşımları ve haberlere ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu.

10 Ekim 15.42: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; Türkiye’nin iç huzurunu hedef alan sosyal medya hesapları inceleniyor.

10 Ekim 17.00: Urfa Valiliği, 1'i bebek 2 kişinin şehit olduğunu duyurdu.

10 Ekim 17:40: Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Nusaybin ilçemizde Suriye sınırından atılan havan topları sonucunda 2 sivil şehidimiz, 24 yaralımız bulunmaktadır.” ifadeleri yer aldı.

10 Ekim 17.47: Milli Savunma Bakanlığı, "YPG'li teröristlerin mevzileri vuruldu" dedi.

11 KÖYDE KONTROL SAĞLANDI

Barış Pınarı Harekatı kapsamında, El Yabse ve Tel Fander köyleri terörden arındırıldı.

Harekat kapsamında Tel Abyad'daki Bir Aşık, Hamidiye, Müşeyrfe, Dedat, Berzan, Cüdeyde ve Gısas ile Rasulayn'daki Kişto, köyü de terörden arındırıldı.

228 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi twitter hessabından yapılan açıklamada, harekatın başlangıcından bu yana, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 228 olduğu belirtildi.