Bakan Selçuk'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tatil sorusu
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi Twitter hesabından koronavirüsle mücadeleye ilişkin bir video paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan görüşmede ise gündemdeki konu, okullara uygulanan tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağı oldu.

OKUL TATİLİ UZATILACAK MI

Bakan Selçuk, "Bu hafta bizim, gelecek haftalarda tatil olup olmayacağı konusunda müsaadeniz olursa Bilim Kurulu ile görüşüp bu tatili uzatmak isteriz. Sizin talimatınız ne olur?" diye sordu.

BİLİM KURULU NE DERSE...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bilim Kurulu'nun bu noktadaki tavsiyesini çok önemsiyorum. Yani uzatılabilir de uzatılmayabilir de. Ama eğer Bilim Kurulu uzatılmasında fayda var diyorsa ona uyalım. Ama 'bir hafta yeter' diyorsa ona uyalım. Çünkü işin ehli onlar. Dolayısıyla onların tavsiyeleri istikametinde gitmekte fayda var. Çözeriz onu da." dedi.

FARKLI BİR SİSTEM

Uzaktan eğitim modeline de değinen Erdoğan, "Öncelikle tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Bugünkü özellikle uzaktan eğitim çalışmalarını ben de kısmen takip ettim. Rabbim, tesirini hâlk etsin. İnşallah bu çalışma sistemiyle geleceğe yönelik çok farklı bir sistemi de oluşturmuş oluyoruz, oturtmuş oluyoruz. Bunun teknolojisini de inşallah, zaten mevcut ama, bunu da geliştirmek suretiyle artık okullarımızda şu dönemde oldu, bu dönemde olmadı diye bir endişeyi taşımayacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bilim Kurulu'nun dediğine uyalım VİDEO

Bakan Selçuk'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tatil sorusu