Bahçeli'den Ankara ve İzmir Barosu’na tepki
AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, son hutbesinde eşcinseliğe yönelik ifadeleri nedeniyle Ankara ve İzmir Barosu'nun açıklamalarına bir tepki de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi.

"EFENDİMİZE VE DİNİMİZE VAHİM BİR SALDIRI.."

Bahçeli, "Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanı’nı hedef alarak, 'Sesi çağlar öncesinden gelen şahıs' olarak itham etmesi, nefret dilinden bahsetmesi, İzmir Barosu’nun aynı tıynetin yörüngesine girmesi Yüce Allah’ın kelamıyla birlikte Efendimize ve dinimize vahim bir saldırıdır." dedi.

Bahçeli'den Ankara ve İzmir Barosu’na tepki

İSLAMOFOBİ FAİLLLERİ

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Diyanet İşleri Başkanı’nın geçen haftaki cuma hutbesinde dini akidelerimize muvafık şekilde paylaştığı vaazına başta CHP zihniyeti olmak üzere, Ankara ve İzmir Barolarının izansız, insafsız ve itibarsız tepkileri hayasızlığın siyaset ve hukuk kılıfına bürünmesi olarak görülmelidir. İslamofobi faillerini uzaklarda aramaya hacet yoktur.

İNANÇ, İFADE, YAŞAYIŞ VE TERCİH ÖZGÜRLÜĞÜ

Elbette herkesin inanç, ifade, yaşayış ve tercih özgürlüğüne saygı duyulmalıdır. Fakat hiç kimse de Müslüman mahallesinde salyangoz satma küstahlığına, bunu da aklama ve haklı çıkarma kütüklüğüne heves etmemelidir. Müslüman Türk milleti çok şükür çağlar öncesinden yükselen, zamanlar üstü ve evrensel mesajlar içeren kutlu ve kutsal çağrıya sonuna kadar bağlı ve sadıktır.

Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanı’nı hedef alarak, 'Sesi çağlar öncesinden gelen şahıs' olarak itham etmesi, nefret dilinden bahsetmesi, İzmir Barosu’nun aynı tıynetin yörüngesine girmesi Yüce Allah’ın kelamıyla birlikte Efendimize ve dinimize vahim bir saldırıdır.

Asıl nefret dili, asıl ilkel ve çağın gerisinde kalmış üslup aynısıyla sözü edilen baroların ruhuna yuvalanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, Diyanet İşleri Başkanı’nın malum ve gündeme gelen, aynı zamanda manevi bir gerçek olan sözlerine aynen iştirak etmektedir."


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)