Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes kararı
AA

Azerbaycan ve Ermenistan, Dağlık Karabağ'da bugün saat 12.00'dan itibaren ateşkese varılması konusunda anlaşmaya vardı.

ESİR VE CENAZELERİN DEĞİŞİMİ İÇİN ATEŞKES

Bakü ve Erivan, ateşkesin yürürlüğe girmesinden sonra Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunda anlaştı

İKİ ÜLKENİN DIŞİŞLERİ BAKANLARI BULUŞTU

Rusya'nın başkenti Moskova'da Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri bakanları arasındaki görüşmede Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zograb Mnatsakanyan hazır bulundu.

Moskova'da Azerbaycan - Ermenistan görüşmesi VİDEO

10 SAAT SÜRDÜ

Rusya Dışişleri Bakanlığında 10 saatten fazla süren toplantı sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak açıklamayı tek başına okudu.

Lavrov, "10 Ekim 2020'de (bugün) saat 12.00'dan itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi." dedi.

ATEŞKESİN AYRINTILARI

Ateşkes rejiminin parametreleri üzerinde ayrıca çalışılacağını kaydeden Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğuyla meselenin çözümü prensipleri temelinde, erken barışçıl bir çözüme ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlayacağını bildirdi.

Ayrıca Lavrov, tarafların müzakere süreci formatının değişmediğini teyit ettiğini aktardı.

PUTİN DAVET ETMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ'daki gerginlik üzerine iki ülkenin dışişleri bakanlarını Moskova'ya davet etmişti.

Konuyla ilgili bazı kaynaklara göre, sahada büyük kayıplar veren Erivan, bu durumu hafifletmek için masada oyalama taktiğine başvurmaya çalışabilir.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes kararı

ALİYEV: "İSTİYORUZ Kİ TOPRAĞIMIZI SULH İLE ALALIM"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Hadrut ve bazı köylerin işgalden kurtarılmasının ardından halka seslendi.

Moskova'daki görüşmelerin birçok gelişmeye ışık tutacağını belirten Aliyev, "Moskova görüşmelerinden sonra sahtekarlık edeceklerse kendileri pişman olacak. Topraklarımızı alacağız. Biz istiyoruz ki sulh yoluyla alalım. Azerbaycan, işgalci Ermenistan'ı barışa mecbur etmektedir." diyek konuştu.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes kararı

Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes kararı

Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes kararı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)