AYM'den 'Işıklar' paylaşımına yönelik açıklama
ensonhaber.com

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım'ın, sosyal medya üzerinden 'Işıklar yanıyor' notuyla paylaştığı fotoğraf tartışmaları beraberinde getirdi.

Engin Yıldırım, tepkilerin ardından "Demokrasi dışı oluşum ima etmem söz konusu değildir" dedi ve bir süre sonra paylaşımını kaldırdı.

Yaşanan olayların ardından ise AYM'den, 'Işıklar' paylaşımına yönelik açıklama geldi.

"BİR ÜYENİN ŞAHSİ PAYLAŞIMI, AYM'NİN KURUMSAL GÖRÜŞÜ DEĞİLDİR"

İnternet sitesinden yapılan açıklamada, "Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nun bugün saat 14.00’te toplanması yönünde alınan karardan sonra yaşanan gelişmeler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Anayasa Mahkemesi'nin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesi'nin kurumsal görüşünü yansıtmaz. Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır." denildi.

AYM'den 'Işıklar' paylaşımına yönelik açıklama

"AYM'NİN SAYGINLIĞINI BAŞTA O MAHKEMENİN ÜYESİ BELİRLEMELİDİR"

Öte yandan Yıldırım'ın paylaşımına, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den de tepki geldi.

Bakan Gül, "AYM'nin saygınlığını başta o mahkemenin üyesi belirlemelidir. Bir yüksek mahkeme üyesine böyle bir paylaşım yakışmaz. Millet adına karar veren bir kurumun, hak ve adalet için hareket etmesi gerekir." diye konuştu.

Adalet Bakanı Gül'den AYM üyesi Yıldırım'ın paylaşımına tepki

AYM'den 'Işıklar' paylaşımına yönelik açıklama