Ayasofya, Meclis gündeminde tartışıldı
ensonhaber.com

İyi Parti, Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne araştırma önergesi verdi.

Grup önerisinin görüşülmesi sırasında parti sözcüleri de görüşlerini ifade etti.

Öncelikle İyi Parti adına Yağız Ağır Alioğlu kürsüye gelerek, gençlik yıllarında Ayasofya'nın açılması için eylemlere katıldıklarını söyledi.

"ABDESTİMİZLE BEKLİYORUZ"

Alioğlu, "Ayasofya, fethin kılıç hakkıdır. Bir an önce ibadete açılmalıdır. Abdestimizle bekliyoruz." dedi.

Ayasofya, Meclis gündemine geldi İZLE

"YAPACAKSANIZ YAPIN"

Ardından CHP'li Faik Öztrak konuştu ve "Sıkıştıkları an burada Ayasofya'yı gündeme getiriyorlar. Ne hikmetse işi Meclis'e havale ediyorlar. Ayasofya, ağızlara sakız edilecek bir mesele değildir. Yapacaksanız yapın, yapmayacaksanız yapmayın. Sorumluluk sizdedir, yetki de saraydadır. Gökyüzüne bakarak ıslık çalmayın." ifadelerini kullandı.

"TEMMUZDA GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK"

AK Partili Orhan Atalay, 1934'teki müze kararının yanlış olduğunu söylerken, sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş söz aldı.

Muş, Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını gerektirecek bir durum olmadığını belirterek, "Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir; dolayısıyla, burada bir araştırmayla araştırılacak bir noktada değiliz, araştırmanın daha ötesindeyiz. Artık, karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır; dolayısıyla Meclisi, araştırmadan ziyade o anlamda atılacak olan adımlarla çalışma noktasında davet edeceğiz. Bu anlamda İyi Parti'nin verdiği grup önerisine ‘Hayır’ oyu vereceğiz ve inşallah temmuz ayı içerisinde de gerekli adımlar atılacaktır." dedi.

Bu konuşmaların ardından İyi Parti'nin önerisi reddedildi.