Antalya'ya bu yıl gelen turist sayısı 4 milyonu aştı

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistler Antalya'ya akın etmeye başladı.

Pandemi sürecinin ardından eski günlerine geri dönen turizm kenti, turistlerin tatil tercihleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Antalya'da yüzler gülüyor

428 beş yıldız otel, 680 bin yatak kapasitesi olan şehirde turizm verileri yüzleri güldürmeye devam ediyor.

Kentin birçok güzelliği bulunuyor

Denizi, kumu, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleri, antik kentleri, gastronomisi ve kültürel zenginliği Antalya’yı, dünyanın en çok tercih edilen turizm merkezlerinden birisi yapıyor.

Ruslar ve Avrupalılar ilk sırada

Rus ve Avrupalı turistlerin tatil tercihleri arasında ilk sırada yer alan Antalya’ya, günlük ortalama 70 bin yabancı turist hava yoluyla geliyor.

Antalya'ya bu yıl gelen turist sayısı 4 milyonu aştı

1 Ocak-26 Haziran arasında 4 milyonu aşkın kişi geldi

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre; 1 Ocak-26 Haziran arasında hava yoluyla şehre gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 193 artış kaydederek 4 milyon 11 bin 508’e ulaştı.

Antalya'ya bu yıl gelen turist sayısı 4 milyonu aştı

1-26 Haziran arasındaki yolcu sayısı 1,5 milyonu aştı

Koronavirüs salgınının etkisiyle 2021 yılını 9 milyon turistle kapatan Antalya’da 2022 yılının turizm verileri, bir önceki yılın verilerine göre çok büyük artış gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının uyguladığı güvenli tatil sertifikasyonu, turizm sektörünün sunduğu güvenli ve kaliteli hizmet ve ziyaretçilerin olumlu geri dönüşleri bu artıştaki en büyük etken oldu.

İHA'nın haberine göre; geçtiğimiz yıl aynı dönemde toplamda 1 milyon 368 bin 630 yabancı misafir gelirken, bu yıl sadece 1-26 Haziran arasındaki yolcu sayısı 1 milyon 596 bin 201’e ulaşarak geçen yılın toplamının da üstüne çıktı.

Antalya'ya bu yıl gelen turist sayısı 4 milyonu aştı