Antalya'daki yangında, bu yıl hizmete alınan İHA kullanıldı
AA

Antalya Manavgat'ın farklı noktalarında, dün öğle saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan orman yangınına müdahale devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu yıl kullanmaya başladığı insansız helikopteri, uçuş öncesi inceledi.

Pakdemirli, helikopterin özellikleri hakkında bilgi verdi.

GECE KULLANIMI İÇİN ALINDI

Teknolojinin önemine değinen Pakdemirli, "Yangının yönetimi için özellikle gece kullanımı için aldık. Operasyonel olarak ilk uçuşunu yapıyoruz. Teknolojiyi her alanda kullanıyoruz. Altında termal kameraları var, oradan her şeyi alıyor." dedi.

Antalya'daki yangında, bu yıl hizmete alınan İHA kullanıldı VİDEO

Antalya'daki yangında, bu yıl hizmete alınan İHA kullanıldı

YERLİ HELİKOPTER, SAATTE 160 KİLOMETRE HIZA ÇIKIYOR

Türk teknoloji şirketinin, askeri ve sivil alandaki ihtiyaçları karşılamak amacıyla yüksek yük taşıma kapasitesine, uçuş süresi ve menziline sahip hava aracı elde etmek için tasarladığı helikopter, saatte 160 kilometre hıza kadar çıkabiliyor.

Antalya'daki yangında, bu yıl hizmete alınan İHA kullanıldı

8 SAAT HAVADA KALABİLİYOR

Üzerinde bulunan yüksek çözünürlüklü termal kamera ve sensörlerle kontrol noktasına destek sağlamak üzere tasarlanan insansız helikopter, havada 8 saate kadar kalabiliyor.

Antalya'daki yangında, bu yıl hizmete alınan İHA kullanıldı

20 BİN FEET YÜKSEĞE ÇIKIYOR

Araç, yangın koordinasyon merkezine anlık görüntü aktarıyor, yangının gidişatına ve sıcak bölgelere dair detaylı bilgileri, yangın kontrol merkezi ile anlık paylaşıyor. Titra teknolojisi kullanılarak yaklaşık 2,5 senedir devam eden Ar-Ge projesiyle geliştirilen helikopter, 20 bin feet yüksekliğe çıkabiliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)