Ankara'daki sağlıkçılara saldırı girişimine soruşturma
DHA

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan bir berber dükkanında tıraş olan Fırat Ö. ve Ahmet Ö., yanlarına giden Emrah Keskin tarafından silahlı saldırıya uğramış, Ahmet Ö. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Acı haberi alan yakınları ise hastaneyi basmıştı.

SEDYELERLE BARİKAT YAPTILAR

Hastanenin bir bölümüne sığınan sağlıkçılar sedyelerle kapının önüne barikat yaparak saldırganların girmesini engellemeye çalışmış, öfkeli gruba da polis ekipleri müdahale etmişti.

Yaşanan o anlar sosyal medyada yayılınca, görüntüler izleyenler tarafından tepkilere neden olmuştu.

Ankara'da silahlı kavgada ölen kişinin yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dikkat çeken görüntülerin ardından Ankara Valiliği tarafından olaya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Silahlı bir kavga sonucu Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

"HAK ETTİKLERİ KARŞILIĞI BULACAKLAR"

Vali Vasip Şahin ise Twitter hesabından açıklama yaparak, "Fedakar sağlık çalışanlarımıza yönelen her türlü saygısızlık ve şiddeti kınıyorum. Faillerin hak ettikleri karşılığı bulacaklarından kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI: DEVLET GEÇİT VERMEYECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da tepkisini Twitter hesabı üzerinden dile getirerek, "Keçiören EAH Acil Servisi'nde çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız şiddet olasılığına karşı kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek." ifadelerini kullandı.

"FEDAKAR SAĞLIKÇILARIMIZA SEVGİ VE SAYGI GÖSTERELİM"

Olayla ilgili adli sürecin başlatıldığının altını çizen Bakan Koca yazılı bir açıklama daha yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Olayda hiçbir sağlık çalışanımız zarar görmemiştir. Ama olayın kendisi, hepimiz açısından güçlü uyarı değeri taşımaktadır. Nedenler çok açıktır. Şiddet olayları, nadir rastlanan olay değil, artık, her an muhtemel olaylar haline gelmeye başlamıştır. Sağlık çalışanına yönelik şiddet en başta, uygarlığın temel ilkesi olan insana saygı ilkesine aykırıdır. İnsana saygı, insanca davranışlar içinde en insanca olanıdır. Şiddet olaylarının, sağlık hizmetlerinin kalitesini kaçınılmaz biçimde düşüreceğini ise kabul etmek zorundayız. Bu yaralayıcı, tedirginlik uyandıran şiddet gerçeğini, toplum-devlet birlikteliğinde rehabilite etmek görevimizdir. Bakanlık olarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli her zeminde çabamız kararlılıkla devam edecek. Çalışma arkadaşlarımıza destek vermeyi hep öncelik kabul edeceğiz. Hem yasayı hem ahlakı güçlü tutmalıyız. Toplumumuzdan isteğim şudur: Dünyanın en fedakâr sağlık çalışanları olduklarını bu salgın döneminde bir kez daha ispatlayan evlatlarınıza, dünyanın örnek alacağı sevgi ve saygıyı gösterelim. Sağlık çalışanlarımıza saygıyı bir insanlık kalitesi olarak görelim. İyi gün dostu her zaman bulunur. Kötü gün dostlarımız sağlık çalışanlarımızdır. "

Ankara'daki sağlıkçılara saldırı girişimine soruşturma

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)