Ankara’da FETÖ soruşturması: 4 mühendis itirafçı oldu
AA

Ankara’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün savunma sanayi kuruluşlarındaki mahrem hizmetler yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, sivil imamlarla sabit telefonlar üzerinden iletişim kurdukları tespit edilen 13 mühendis hakkında 28 Eylül'de soruşturma başlatılmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3'ü görevde, 10'u daha önce ilişiği kesilmiş, elektrik-elektronik, makine, bilgisayar, uçak, havacılık ve uzay mühendisi 13 şüpheliden 7'sini gözaltına almıştı.

6 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından örgütün TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK ve Savunma Sanayii Başkanlığı gibi kuruluşlarda görev alan 7 şüpheliden 6’sı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Ankara’da FETÖ soruşturması: 4 mühendis itirafçı oldu

ETKİN PİŞMANLIK HÜKÜMLERİNDEN YARARLANDILAR

4 şüpheli, Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan soruşturmada etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediklerini belirtip itirafçı oldu.

Mühendis olan şüpheliler, örgüt ile bağlantılı olan kişileri tespit ettikten sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

1 ŞÜPHELİ KORONAVİRÜS TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Şüphelilerden biri hakkında daha önce adli işlem yapıldığı öğrenilirken, diğer şüphelinin ise koronavirüs tedavisine alındığı belirtildi.

Bir şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)