Aliyev Ailesi, Cebrayıl ile Zengilan’a gitti
İHA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban ve kızı Leyla Aliyeva ile Ermenistan işgalinden kurtarılan Cebrayıl ve Zengilan’ı ziyaret etti.

Mihriban Aliyeva'nın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde konuşan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cebrayıl ilinin girişinde bulunan tabelayı eskiden olduğu gibi onardıklarını söyledi.

Tarihi adaleti yeniden sağladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Aliyev, “Cebrayıl ilinin girişinde bulunan bu ‘Hoş geldiniz’ tabelasını onardık ve bütün işgalden kurtarılan bölgeleri, şehirleri ve köyleri yeniden restore edeceğiz.” dedi.

AĞIRLIK KALDIRDI

Aliyev, daha sonra Cebrayıl'de insansız hava aracı (İHA) ve askeri araçların bulunduğu askeri birliğe geçti.

Cumhurbaşkanı Aliyev, burada askeri aracı kullanarak, birlikteki spor salonunda ağırlık kaldırdı. Aliyev ayrıca birlikte bulunan yemekhanede de incelemelerde bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ailesiyle Cebrayıl ile Zengilan'ı ziyaret etti VİDEO

“54 BİN HEKTAR ORMANI YOK ETTİLER”

Zengilan ilindeki temel atma törenine de katılan Aliyev, Zengilan ilinin tabiatının çok güzel olduğunu ve Zengilan’ı cennete çevireceklerini ifade etti.

Aliyev, “Şehirler ve köylerin inşa edileceği zaman tabiata zarar verilmemesine özen gösterilmesi gerekiyor. Bu konu çok ciddi bir şekilde kontrol edilmeli. Ermeniler bizim tabiatımıza zarar verdiler. 54 bin hektar ormanı yok ettiler. Ormanlarımızdaki ağaçları keserek sattılar. Biz bütün ormanları restore edeceğiz.” dedi.

Besitçay Nehri’ne de giden Aliyev, “Bu toprakları Ermenilerden geri aldık. Azerbaycan halkı bu güzel yerlerde sonsuza kadar yaşayacak. Karabağ Azerbaycan'dır.” ifadelerini kullandı.

Aliyev Ailesi, Cebrayıl ile Zengilan’a gitti

“DÜŞMANI ERMENİSTAN SINIRINA KADAR KOVDUK”

Zengilan iline bağlı Mincivan köyünün kadim bir tarihe sahip olduğuna vurgu yapan Aliyev, şöyle konuştu:

“Ermeniler Birinci Karabağ Savaşı döneminde burada bulunan demir yolu hattını sökerek kaçırmışlardı. Biz yeniden demir yolunu inşa edeceğiz. Artık çalışmalara başlandı. Bir süre önce Horadiz kasabasında Horadiz-Ağbend demir yolunun temelini attım. Bu demir yolu hattı, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ni, Zengezur koridoru üzerinden Azerbaycan’ın esas kesimiyle birleştirecek.

Zengilan aslında Doğu Zengezur bölgesinde yer alıyor. Bu hat sayesinde bir nevi Doğu ve Batı Zengezur birleşmiş olacak. Burada demir yolunun yanı sıra otomobil yolu da açılacak. Buralarda şiddetli savaşlar oldu. Düşmanı Ermenistan sınırına kadar kovduk. Biz bu sınırda güçlendirme çalışmaları yürütüyoruz.”

Aliyev Ailesi, Cebrayıl ile Zengilan’a gitti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)