Alışveriş için hastaları bekleten memura soruşturma
ensonhaber.com

Bir hasta yakını tarafından Bartın'da kayda alınan bu görüntüler Türkiye'nin gündemine oturdu.

Bartın Devlet Hastanesi'nin acil servisinde hasta kayıt işleminde çalışan memur, başında hasta beklerken başka bir ekrana gitti.

KAYIT ALMASI GEREKEN SAATTE, KIYAFET BAKTI

Bir alışveriş sitesinden kendisine kıyafet bakan memur, o sırada ayakta kayda alınmayı bekleyen bir hasta tarafından cep telefonu kamerasına çekildi.

Bu görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Alışveriş yapmak için hastaları bekleten memur İZLE

SORUŞTURMA AÇILDI

Bartın Devlet Hastanesi yönetimi; kamuoyunda tepkilere neden olan görüntünün ardından Ensonhaber.com'a yaptığı açıklamada memur hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Bartın İl Sağlık Müdürlüğü'nden de yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Sosyal medyada yer alan “Bartın Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'nde vatandaşlar tarafından çekilen görüntüler tepki çekti” başlıklı haberler üzerine İl Müdürlüğümüz tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Görevi başındaki çalışanın, işiyle ilgisi olmayan internet sitelerine girmesi uygun değildir. İlgili personel hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Hastane hizmetlerinde kullanılan bilgisayarların maksadı dışında kullanılmaması için de gerekli tedbirler alınmıştır.” denildi.