Ali Seydi Karaoğlu hayatını kaybetti
ensonhaber.com

Bir dönem TOKİ'de İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı'nı yürüten daha sonra ise OYAK Gayrimenkul Geliştirme Koordinatörlüğü yapan Ali Seydi Karaoğlu, geçirdiği ani kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.

Karaoğlu'nun cenazesinin, bugün ikindi namazına müteakip Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılındıktan sonra Topkapı Kozlu Mezarlığı'na defnedileceği duyuruldu.

ALİ SEYDİ KARAOĞLU KİMDİR?

Ülkemizin planlı gelişimine, altyapılı arsa üretimine, planlı toplu konut alanları geliştirilmesine ve 2002 yılında başlayan toplu konut hamlesine büyük katkı sağlayan ülkemizin en deneyimli gayrimenkul geliştirme uzmanlarından olan emekli Toki emlak daire başkanı Ali Seydi Karaoğlu ülkemizin yetiştirdiği önemli değerlerden biridir. Çalışma hayatına, Arsa ofisi genel müdürlüğünde başlayan daha sonra TOKİ, Emlak Konut GYO'da daire başkanı ve yönetim kurulu üyesi olarak sürdüren Ali Seydi Karaoğlu, son olarak OYAK gayrimenkul geliştirme koordinatörü olarak görev yapıyordu. Ali Seydi Karaoğlu, kamu hizmeti süresince ülkemizin en planlı toplu konut alanları olan Ankara Eryaman, İstanbul Halkalı toplu konut alanlarının arsa üretimi ve kamulaştırma projelerinde görev yapmış, sonrasında İstanbul Kayaşehir toplu konut projesinin geliştirilmesinde ve yürütülmesinde önemli görevler üstlenmiştir. Ayrıca İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde kentsel dönüşüm projeleri yürütmüştür. Kanal istanbul projesinin kamulaştırma ve rezerv alan çalışmalarını başlatmıştır. İstanbul’da Çamlıca camisinin planlanmasında ve imar uygulamalarında çalışmıştır. Tüm bu çalışmalar kapsamında  kamuya oldukça yüksek bir gelir  kazandırmıştır. Kamu kurumları ile yapılan protokoller kapsamında kamu kurumlarının ihtiyacı olan kurumsal binaların yapımının finansmanına katkı sağlamıştır. Yine 2009-2015 yılları arasında Emlak Konut GYO nun arsa geliştirme sürecinde önemli görevler üstlenmiştir. Kamudan emekli olduktan sonra yürüttüğü OYAK gayrimenkul geliştirme koordinatörlüğünde grubun sahip olduğu tüm gayrimenkullerin tek elden verimli şekilde yürütülmesini koordine etmiştir. Rahmetli Karaoğlu evli ve 2 çocuk babasıydı. Mekanı cennet olsun..

Ali Seydi Karaoğlu hayatını kaybetti

Ali Seydi Karaoğlu hayatını kaybetti