Ali Erbaş: Tam kapanma sürecinde camilerimiz açık
DHA

Türkiye, koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan-17 Mayıs arasında tam kapanma uygulayacak.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tam kapanma sürecinde camilerin durumuna ilişkin açıklamada bulundu.

Diyanet TV'de konuşan Erbaş, bu süreçte camilerin açık olacağını, cemaatle namaz kılınacağını söyledi.

"CAMİLERİMİZ AÇIK"

Daha önce de tam kapanma olduğunu anımsatan Erbaş, şu şekilde konuştu:

"Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Namazlarımız kılınıyor, teravih namazı hariç. İnşallah bu Ramazan'a yetişir mi bilmiyorum ama benim gönlümden şu geçiyordu: Bu vaka sayıları aşağıya doğru inse de hiç olmazsa birkaç teravihimizi camilerimizde kılalım istiyorduk. Bilemiyorum, vaka sayıları ne olur ama camilerimiz açık. Cuma namazımızı, namazlarımızı camilerimizde kılıyoruz. Bir sıkıntı, problem yok.

Ali Erbaş: Tam kapanma sürecinde camilerimiz açık ViDEO

Ali Erbaş: Tam kapanma sürecinde camilerimiz açık

"TEDBİRLERE RİAYET EDELİM"

17 gün sürecek bir tam kapanma yaşıyoruz. Ne olur milletimiz, bu fedakarlığı madem yapıyoruz, çok titiz davranalım, dikkat edelim. Mesafeye, tedbirlere, maskeye, mesafeye, temizliğe ve diğer tedbirlere riayet edelim. Komşular arası, hatta akrabalar arası gidiş gelişlere de ne olur şu kapanma günlerinde biraz ara verelim. Gidip gelmeler olmasın. Bayrama da adeta ikinci bir bayram olarak girelim girelim diye bütün kardeşlerimize buradan tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bu hastalıktan bir an önce kurtulalım inşallah."

İDLİB'DEKİ İNSANİ DURUM

Ali Erbaş, İdlib'de insanların çok zor şartlar altında yaşadığını belirterek, "3.5 milyon insan, derme çatma çadırlarda elektrik, susuz, yani insan için ihtiyaç olarak gördüğümüz ne varsa onların olmadığı bir mekanda yaşadığını düşününüz. İşte biz, Türkiye Diyanet Vakfı olarak devletimiz olarak başka sivil toplum kuruluşları olarak ne kadar insana ulaşabiliyorsak onların hiç olmazsa zaruri ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz." dedi.

Ali Erbaş: Tam kapanma sürecinde camilerimiz açık

"ZEKAT HESAPLAMA İÇİN UYGULAMA GELİŞTİRDİK"

İslam'ın bir denge dini olduğuna dikkati çeken Diyanet İşleri Başkanı, "Bu dengeyi ibadetleri ile emirleri ile kuruyor. Bu dengeyi bozacak olan davranışları da yasaklıyor. Tekrar ediyorum, İslam dini yeryüzünde insanlar arasındaki dengeyi, huzuru, barışı, birlikte yaşama, birlikte huzur içerisinde yaşama anlayışını gerçekleştirmek için ilkelerini oluşturmuş." diye konuştu.

Ali Erbaş, TDV'nin vatandaşların zekatlarını hesaplayabilmeleri için bir uygulama geliştirdiğini ifade ederek, "Vatandaşlarımız, kardeşlerimiz zekatını nasıl hesap edebilecekler? Öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Türkiye Diyanet Vakfımızın web sitelerinde zekat hesaplama butonu var. Zekat hesaplama butonuna tıkladığınız zaman o yönlendiriyor. Bugün biz talimat verdik, bütün müftülüklerimizin internet sitelerinde de bu zekat hesaplama butonu olacak. Oradan yapabilirler ya da en yakın müftülüğe gider kardeşlerimizin zekatını müftülükte arkadaşlarımız hesaplarlar." ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)