Ali Erbaş: 2022 yılı haccına 37 bin 770 kardeşimiz gidecek

Vaka sayılarındaki düşüş nedeniyle koronavirüs kısıtlamalarını esnetmeye başlayan Suudi Arabistan, hac ve umre için uyguladığı tedbirleri sonlandırdı.

Bu karar üzerine ise 2 yıldır kutsal topraklara gitmenin hayalini kuranların heyecanlı bekleyişi başladı.

Ziyaretlerin önümüzdeki aylarda gerçekleşmesi öngörülürken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan yeni bir açıklama geldi.

"Türkiye'den 37 bin 770 aday kabul edilecek"

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamayı duyuran Ali Erbaş, kontenjanlara ilişkin bilgi verdi.

DHA'nın haberine göre, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 'Uluslararası Çizgilerle Ramazan' sergisinde konuşan Ali Erbaş, "Ülkemiz adına ve 2 yıldır kurası çekilmiş olmasına rağmen, kurada çıkmış olmasına rağmen hacca gidememiş olan kardeşlerimize bir müjde vererek sözlerime başlamak istiyorum. Biraz önce ülkemizden 2022 yılı haccına gidecek olan hacı adaylarımızın kontenjanı belli oldu. İnşallah 2022 yılı haccına ülkemizden 37 bin 770 kardeşimiz gidecekler. Bu müjdeyi sizler aracılığıyla hacca gidecek olan kardeşlerimize ulaştırmak istiyorum."

Erbaş, yarın bakanlıklar arası kurul ile yapacakları toplantıda detayları belirleyip vatandaşlarla paylaşacaklarını da bildirdi.

Ali Erbaş: 2022 yılı haccına 37 bin 770 kardeşimiz gidecek

Başvuru nasıl yapılır

Hac başvurusu, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılmaktadır. Bunun için hacı adaylarının öncelikle ön kayıt işlemlerini yerine getirmeleri ve ön kayıt ücretlerini ilgili bankalara yatırmaları gerekmektedir. Ön kayıt işlemleri için hacı adaylarının nüfus cüzdanı ile beraber ön kayıt ücretini ilgili bankalara yatırmış olması gerekmektedir. 20 TL ön kayıt ücretinin yatırılacağı bu bankalar ise Albaraka Katılım, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Halkbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Kuveyt Türk gibi bankalar olarak bildirilmektedir.

Ön kayıt ücretini yatıran hacı adayları, daha sonrasında hac.gov.tr adresi üzerinden ya da bulundukları il ya da ilçedeki müftülüklere müracaat edip gerekli bir formu doldurarak başvuru işlemlerini tamamlamış olmaktadır. Hacı adayları bundan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan kura çekilişlerini bekleyecek ve çekiliş gerçekleştirildikten sonra da hac kafile sorgulama ya da hac gidiş sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Öte yandan elde edilen bilgilere göre hacı adayları, ön kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra kura çekilişine beraber katılmak istediği kişi ya da kişileri bildirebilmektedir. Ayrıca kayıt esnasında hacı adayları, fiyatların farklılıklarını göz önünde bulundurarak "Oda tercihli konaklama" ya da "Otel konaklama" seçenekleri arasında tercihte bulunabilmektedir.

Ali Erbaş: 2022 yılı haccına 37 bin 770 kardeşimiz gidecek