Albayrak: Küçülme değil, yılı büyüme ile kapatacağız
AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TRT Haber'de Turgay Güler ve Zafer Şahin'in gündeme dair sorularını yanıtladı.

Koronavirüs salgınının dünya ve Türkiye ekonomisine etkileri konusunda değerlendirmeler yapan Albayrak, Türkiye'nin büyümeden işsizliğe kadar dünyaya kıyasla daha az etkilendiğini vurguladı.

"KÜÇÜLME YOK, BÜYÜYECEĞİZ"

Türkiye'nin açık ara dünyanın gıpta ile baktığı bir performans sergilediğini söyleyen Bakan Albayrak, "Bu yılı pozitif büyüme ile kapatacağız. Koronavirüs krizine rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, inşallah pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Albayrak: Küçülme değil, yılı büyüme ile kapatacağız ViDEO

Albayrak: Küçülme değil, yılı büyüme ile kapatacağız

"DESTEK PAKETLERİ OLACAK"

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları;

"Finansal sistemimizi güçlendirmek için çok önemli adımlar attık.

İç piyasayı normalleştirecek paketlerimiz olacak. Bundan sonraki süreçte, normalleşme sürecinde iktisadi faaliyetin devamı, iç talebin normalleşmesi, sosyal ihtiyaç destek paketleri olacak.

"TÜRKİYE'NİN YERİ ÇOK KIYMETLİ"

Türkiye'nin dünya ekonomisindeki yeri çok kıymetli. Türkiye siyasi ve ekonomik olarak bağımsızlık mücadelesi veriyor. Biz burada olduğumuz sürece anahtar milletin elinde olacak.

MANİPÜLATİF GİRİŞİMLERE KARŞI TEDBİR

Ne faiz ne kur ne de borsa raydan çıktı. (Swap anlaşmaları) Manipülatif girişimlere karşı dünyanın her yerinde tedbir alınır. Türkiye ilk defa ekonomik güvenliği için tedbirler alıyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)