Akademisyen, telefondan derse giren öğrenciyi azarladı
ensonhaber.com

Trakya Üniversitesi'nin uzaktan eğitim platformunda öğrenci ile akademisyen arasındaki diyalog, sosyal medyada büyük tepki topladı.

Canlı ders esnasında bağlanma sorunu yaşayan bir öğrencinin “Çoğu öğrencinin bilgisayarı yok. Hem kameramızı açıp hem de sınavımızı nasıl yapacağız” demesi üzerine Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özer Özçelik, öğrenciyi azarlayarak ''Girmeyin arkadaşlar sınava, herkes üniversite mezunu olacak değil'' dedi.

"HERKES ÜNİVERSİTE MEZUNU OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK"

Akademisyen Özer Özçelik'in sosyal medyada büyük tepki toplayan konuşması şöyle:

“Asgari koşulları sağlamak zorundasınız. Bilgisayarım yok, internetim yok, bu sizin sorumluluğunuzda olan bir şey. Sınava ve derse girme gibi bir zorunluluğunuz yok. Girmeyin arkadaşlar sınava. Herkes üniversite mezunu olacak diye bir şey yok.”

Akademisyen, telefondan derse giren öğrenciyi azarladı VİDEO

.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Trakya Üniversitesi, çevrim içi verdiği bir ders sırasında öğretim görevlisi Özel Özçelik ile öğrencileri arasında sınavlara giriş şekli ile ilgili geçen diyalogun sosyal medyadan paylaşılması sonrası açıklama yaptı.

Üniversiteden, Özçelik'in ders sırasında öğrencileriyle yaptığı iyi niyetli sohbetin, maksatlı şekilde "kes-yapıştır" yöntemi ve kanunsuz olarak sosyal medyadan paylaşıldığı, tamamı görülmeyen bir video üzerinden linç girişimi başlatılmasından üniversite olarak büyük bir üzüntü ve rahatsızlık duyulduğu ifade edildi.

Güz dönemi ara sınavlarının çevrim içi yöntemle yapıldığı anımsatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sınavların şekli öğretim elemanlarımızın teklifi ve ilgili birimin yönetim kurulu onayı ile belirlenmektedir. Sınavların uygulanmasına ve değerlendirilmesine yönelik şartlar, dersi veren öğretim elemanının yetkisindedir. Diğer taraftan online eğitim için teknolojik imkanı bulunmayan tüm öğrencilere, bulundukları şehirlerdeki üniversiteler ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, ücretsiz olanaklar sunulmuştur. Trakya Üniversitesi olarak bu zorlu süreçte, gerek öğretim elemanlarımız gerekse öğrencilerimiz açısından, konu ne olursa olsun, herkesi koruyacak bir yaklaşımla ve hassasiyetle hareket etmeye devam edeceğimizi, hiçbir şekilde sınav suistimallerine izin vermeyeceğimizi, kanunsuz ve izinsiz olarak yapılan benzer paylaşımların hukuki anlamda takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."