AK Parti'li Akbaşoğlu: Hem ordudan hem milletten özür dilenmeli
AA

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın "Türk ordusu satılmıştır." sözlerine tepki gösteren Akbaşoğlu, "Ordumuza yönelik CHP Mersin milletvekilinin gerçekten haddini aşan, yalan, iftira ve hakaret dolu konuşmaları, geçtiğimiz hafta milletimizin derin üzüntüsüne ve tepkisine sebebiyet vermiştir." ifadesini kullandı.

"MİLLETİMİZİN GÖZÜNDEN KAÇMAMIŞTIR"

Başarır'ın Türk ordusunun Katar'a satıldığı iddiasıyla, orduya hakaret ve iftirada bulunduğunu belirten Akbaşoğlu, şöyle devam etti:

"Ordumuza ait olan bir fabrikanın satılmasının ordunun satılması anlamına geldiği vurgusuyla, bir hakareti bir yalanla perdelemeye çalışması görülmektedir. Bu hadsizlikle ilgili derhal disiplin soruşturması başlatılarak bu vekille ilgili gereği yapılması lüzum ederken CHP yönetiminin bu vekili sahiplenmesi, utanmaz ve aymaz bir tavır içerisinde olması da milletimizin gözünden kaçmamıştır."

Başarır'ın iddialarının tamamının yalan olduğunu ifade eden Akbaşoğlu, "Ordumuza ait herhangi bir fabrika asla satılmış değildir. Mülkiyeti ordumuz tarafından kullanılan Sakarya'daki fabrikanın satıldığı iddiası tamamen yalandır." dedi.

AK Parti'li Akbaşoğlu: Hem ordudan hem milletten özür dilenmeli VİDEO

Akbaşoğlu, bu yaklaşımların, Atatürk'ün kurduğu CHP'nin nasıl bir değişikliğe uğradığını, iradesini müstevlilerin iradesiyle tevhit ettiği noktasında büyük bir sorun yaşadığını gösterdiğine dikkati çeken Akbaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"HEM CHP'NİN HEM DE MERSİN MİLLETVEKİLİ BAŞARIR'IN ÖZÜR DİLEMESİ GEREK"

"Bu da milletimizin gözünden kaçmamaktadır. CHP yöneticilerine baktığımızda bu konuyla ilgili mandacı bir zihniyete bürünüldüğü görülmektedir. Bir genel başkan yardımcısı Biden'dan 'demokrasi ithalatına' yönelik talepte bulunmaktadır. S400'lerin aktif hale getirilmeyeceği taahhüdünde bulunulmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin toprağı olan Maraş'ın açılmasının karşısında olduğu sözünü kamuoyu ile paylaşmaktadırlar. Akdeniz'de, Karadeniz'de, Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Kafkaslar'da destanlar yazan Mehmetçik'imize, ordumuza yönelik hem bireysel anlamda Mersin Milletvekilinin hem de kurumsal olarak CHP yönetiminin hem ordumuzdan hem de milletimizden mutlak surette özür dilemesi gerekir. Bu yaklaşımlar emperyalistlerin, müstevlilerin emelleriyle, arzularıyla bütünleşmeye dönük, maalesef ayrıksı, karıştırıcı, milletimizi üzücü, milletimizin tepkisini çekici yaklaşımlardır. CHP yönetiminin bu konuda tekrar muhasebe yapıp kendini düzeltmesi gerektiği açıktır."

AK Parti'li Akbaşoğlu: Hem ordudan hem milletten özür dilenmeli

AK Parti'li Akbaşoğlu: Hem ordudan hem milletten özür dilenmeli

AK Parti'li Akbaşoğlu: Hem ordudan hem milletten özür dilenmeli

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)