AK Parti Sözcüsü Çelik: Kılıçdaroğlu demokrasi sorunudur
ensonhaber.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan bir milli güvenlik sorunudur.” açıklamasına tepki geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

"SALDIRGANLARIN DİLİDİR"

Çelik açıklamalarında, Kılıçdaroğlu'nun kullandığı dilin, Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden saldırganların dili olduğunu belirtti.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kılıçdaroğlu demokrasi sorunudur

Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu kendisinin bir demokrasi sorunu olduğunu ve milli güvenlik konusunda pusulası olmadığını bir kere daha ilan etmiştir."

"CESARET VE KARARLILIKLA LİDERLİK ETMEKTEDİR"

"Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin milli güvenlik politikalarına cesaret ve kararlılıkla liderlik etmektedir. Milli güvenliğimizin en büyük dayanağı hak ve menfaatlerimiz konusunda kararlı bu politikalardır."

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kılıçdaroğlu demokrasi sorunudur

"MAVİ VATAN TATBİKATI TÜM DÜNYAYA DUYURACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli güvenliği konusundaki kararlılığına vurgu yapan Çelik, "Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli güvenliği konusunda ne derece kararlı olduğunu bugün Başkomutan olarak MAVİ VATAN 2021 TAKTİK TATBİKATI vesilesiyle vereceği mesajlarla tüm dünyaya bir kere daha duyuracaktır."

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kılıçdaroğlu demokrasi sorunudur

"KİMLERİN TEHDİT OLARAK GÖRDÜĞÜ BELLİ"

Kılıçdaroğlu'nun milli güvenlik tehditi ifadelerine yönelik Çelik, Avrupa ırkçılarının, Paşinyan’ın Ermenistanı’nın ve Enosis zihniyetinin “milli güvenlik sorunu” olarak gördüğünün doğru olduğunu, ancak Kılıçdaroğlu’nun da Cumhurbaşkanımızı “milli güvenlik sorunu” görmesinin manidar olduğunu ifade etti.

"DEMOKRASİDEN NASİBİNİ ALMADIĞININ KANITI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, halkın oyları ile seçildiğini hatırlatan Çelik, "Milletimizin oylarıyla seçilmiş meşru Cumhurbaşkanımıza “sözde Cumhurbaşkanı” diyerek “milli iradeyi” hedef alan Kılıçdaroğlu’nun, devletin birliğini temsil eden en üst makamı “milli güvenlik sorunu” diyerek hedef alması “demokrasi”den nasibini almadığını kanıtlamaktadır." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kılıçdaroğlu demokrasi sorunudur

"MİLLİ DEĞİL"

Erdoğan'ı milli güvenlik sorunu olarak değerlendiren bu açıklamanın ne milli ne demokratik bir yanı olmadığını vurguladı. Ayrıca Çelik, Kılıçdaroğlu'na yönelik "Bu,Türkiye’nin milli güvenliği konusunda pusulası olmayan birinin yaklaşımıdır." dedi.

Ayrıca, "Kılıçdaroğlu’nun Sayın Cumhurbaşkanımızı milli güvenlik konusunda hedef göstererek, Türkiye’ye karşı hangi dayatmayı savunduğunu ve hangi anti-demokratik tutum içerisine girdiğini kendisine sormak demokratik sorumluluğumuzdur." ifadelerini kullandı.

"KENDİSİ DEMOKRASİ SORUNU"

Çelik açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti:

"Sn. Cumhurbaşkanımız için “milli güvenlik sorunudur” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, Türkiye siyaseti için bir “demokrasi sorunu” olduğunu her geçen gün yeniden ortaya koymakta ve provokasyonu bir siyaset tarzı olarak benimsediğini göstermektedir."

"Türkiye’nin milli güvenliğine liderlik eden Cumhurbaşkanlığı makamını hedef alacak kadar yolunu şaşırmış olanlara çağrımız, demokrasiye ve milli iradeye saygılı bir çizgide siyaset yapmalarıdır."

"LİYAKAT GEREKİYOR"

"Bunların, Cumhurbaşkanımız ve milli güvenliğimiz hakkında konuşmadan önce, provokasyon ve siyasi sabotajlara son vermeleri, “milli” meselelerde “ulusal” bir tavır koyarak “milli güvenlik” konusunu anlayabilecekleri liyakate erişmeleri gerekiyor."

Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin milli güvenlik politikalarına cesaret ve kararlılıkla liderlik etmektedir. Milli güvenliğimizin en büyük dayanağı hak ve menfaatlerimiz konusunda kararlı bu politikalardır.