AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'nın görevine, İsmet Yılmaz gelecek
DHA

2023 seçimleri için partilerin çalışmaları başlarken, iktidar partisindeki görevlerde de birtakım değişikliklere gidildi.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, görevi bırakma kararı aldığını açıkladı.

Naci Bostancı, bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görev değişikliği için görüştü.

GÖREVİ İSMET YILMAZ ÜSTLENECEK

Görüşmeler neticesinde Bostancı’nın yerine, eski bakan ve Meclis Başkanı, mevcut TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz’ın bu görevi üstleneceği öğrenildi.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'nın görevine, İsmet Yılmaz gelecek

BOSTANCI, GENEL MERKEZDE DURACAK

Bostancı'yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seçim sürecini göz önünde bulundurarak genel başkan danışmanı olarak merkezde değerlendirileceği konuları gündeme geldi.

Seçim hazırlıklarında Bostancı'nın koordinasyon görevini yürütmesi beklenirken, grup başkanvekillerinde herhangi bir değişiklik yapılacağına dair açıklama gelmedi.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'nın görevine, İsmet Yılmaz gelecek

17 KASIM'DA TOPLANTI VAR

AK Parti TBMM Grup Başkanlığı'ndan yapılan duyuruda, haftalık olağan grup toplantısının 17 Kasım Çarşamba günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında milletvekillerinin katılımıyla yapılacağı belirtildi.

SEÇİM YAPILACAK

Ayrıca grup toplantısı öncesinde AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'nın yerine seçim yapılacağı da bildirildi. Duyuruda, "Grup Başkanımız Naci Bostancı 2023 seçimleri çerçevesinde genel merkezde görev alacağından, grup iç yönetmeliğinin 5 ve 21'inci maddeleri gereğince grup toplantısı öncesinde yapılacak kapalı oturumda seçim yapılacaktır." denildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)