Ahmet Davutoğlu, CHP'nin Kanal İstanbul tehdidini tekrarladı
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kanal İstanbul'un temelinin atılmasının ardından muhalefetteki partiler ortak bir dil kullanmaya başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kanal İstanbul için ihaleye girmeye hazırlanan firmaları tehdit etmesinin ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu sözleri tekrarladı.

İki lider, bu tehditlerini sürekli tekrar etmeye devam ederken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da aynı konuşmayı yapmaya başladı.

"İHALELERİ İPTAL EDERİZ"

Samsun'da katıldığı programda konuşan Ahmet Davutoğlu, "Sadece bir inat uğruna; İstanbul'u ve Marmara Denizi'ni riske edecek bir projeyi sürdürmeye çalışıyorlar. Ben de buradan bu ihale süreçlerini bilen biri olarak söylüyorum; geldiğimiz gün, bu işlemlerdeki hukuksuzlukları ortaya koyar ertesi gün bütün o ihaleleri iptal ederiz. Kimse buna engel olamaz." ifadelerini kullandı.

CHP-GELECEK PARTİSİ İTTİFAKI

AK Parti'den ayrıldıktan sonra Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yakın ilişkiler içerisinde.

Gelecek Partisi'nin CHP ile ittifak yaparak 2023 seçimlerine katılması bekleniyor.

Bu durum, Gelecek Partisi içerisinde fikir ayrılıklarını da beraberinde getiriyor.

Gelecek Partisi'nin CHP ile ittifak yapması, partiden kopuşların fitilini ateşleyebilir.

Ahmet Davutoğlu, CHP'nin Kanal İstanbul tehdidini tekrarladı

AHMET DAVUTOĞLU: YÜZYILIN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN BİRİ KANAL İSTANBUL..

Ahmet Davutoğlu, AK Parti ile yollarını ayırmadan önce Kanal İstanbul'la ilgili övgü dolu sözler kullanıyordu.

24 Kasım 2015'te Başbakan olduğu 64. Hükümet'in programını Meclis'te okuyan Ahmet Davutoğlu Kanal İstanbul'la ilgili; "Yüzyılın en büyük projelerinden biri olacak olan Kanal İstanbul Projesi'nin çalışmalarına devam ediyoruz." demişti.