AFAD'dan kritik uyarı: Hasarlı binalara girmeyin
AA

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan depremle ilgili alan tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, AFAD Başkanlığı tarafından yapılan tespitlerde, Ege Denizi Seferihisar açıklarında saat 14.51'de 6.6 büyüklüğünde ve yerin 16,54 kilometre derinliğinde deprem meydana geldiği hatırlatıldı.

ALAN TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Açıklamada, Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir ve Aydın başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmalarının devam ettiği, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da havadan tarama çalışmaları yürütüldüğü kaydedildi

BİNALARA KESİNLİKLE GİRMEYİN

Peş peşe artçı sarsıntıların yaşandığı bölgede hasarlı binalar mevcut. AFAD bu binalara kesinlikle girilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

SMS VE İNTERNET ARAMASINI TERCİH EDİN

AFAD ayrıca internet araması, SMS ile iletişim kurulmasını telefon aramalarını kullanmamasını uyardı.

"YOLLAR BOŞ BIRAKILMALIDIR"

Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ettiğini belirten AFAD, "Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Doğalgaz ve su vanaları, elektrik şalterleri kapatılmalıdır." uyarısı yaptı.

AFAD'dan kritik uyarı: Hasarlı binalara girmeyin

AFAD'dan kritik uyarı: Hasarlı binalara girmeyin

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)