ABD'deki FETÖ şebekesi
AA

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan terör şebekesindeki isimler, bir bir açıklandı.

Terör örgütünün finansal kaynağı da bu isimlerden çıkıyor, yapının çökertilmemesini sağlayan isimler de...

İŞTE O İSİMLER

Hakan Şükür'den Alp Aslandoğan'a, Mustafa Sarsılmaz'dan Kemal Öksüz'e kadar Gülen'in yanıbaşındaki isimler şu şekilde sıralanıyor:

ABD'deki FETÖ şebekesiCevdet Türkyolu

Cevdet Türkyolu... FETÖ'nün gayrimenkul zengini olan 'Uzun Cevdet'in, yeğeni ile evli olduğu Gülen'in sağ kolu ve sekreteri olarak biliniyor.

ABD'deki FETÖ şebekesi ViDEO

ABD'deki FETÖ şebekesiAlp Aslandoğan

Alp Aslandoğan... FETÖ'nün ABD'deki çatı kuruluşlarından Ortak Değerler İttifakı'nın Başkanı olan Aslandoğan, Gülen'in en yakınındaki isimlerden...

ABD'deki FETÖ şebekesiMustafa Sarsılmaz

Mustafa Sarsılmaz... 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümündeki şüpheli doktor... 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hemen ABD'ye kaçtı.

ABD'deki FETÖ şebekesiHakan Şükür

Hakan Şükür... FETÖ firarisi, eski futbolcu ve milletvekili Şükür, ABD'ye firar eden birçok örgüt üyesi gibi lüks içinde yaşıyor.

ABD'deki FETÖ şebekesiKemal Öksüz

Kemal Öksüz... Örgütün ABD'deki finansal işlerinde ve lobicilik süreçlerinde önemli roller oynuyor. Amerikan vatandaşı olduktan sonra adını 'Kevin' olarak değiştirdi.

ABD'deki FETÖ şebekesiAydoğan Vatandaş

Aydoğan Vatandaş... Gülen'in prenslerinden biri olarak biliniyor. FETÖ'nün medya yapılanmasında öne çıkan teröristin, 'Fut Avni' Twitter hesabının yöneticisi olduğu iddia ediliyor.

Soner Tarım... Sözleşmeli okullar konusunda örgütün ileri gelen figürlerinden...

İzzet Akyar... Örgütün kara para trafiğinin başındaki isimlerden biri. Aker eşarplarının sahibi olan Akyar, Kaynak Holding ve Bank Asya'da çalıştı.

Şerif Ali Tekalan... FETÖ'nün Türkiye'den ilk firar eden tepe yöneticilerinden. Teksas'ta, FETÖ okulu North Amerikan Üniversitesi'nin rektörü olarak görev yapıyor.

Bilal Ekşili... FETÖ'nün ABD Kongresi ile ilişkilerini yürüten lobici ekipte. İsmi ABD'deki usülsüz siyasi bağışlarda ve S-400 gerginliğinde de gündeme geldi.

Selahattin Karakuş... Evli ve Brooklyn'de işlettiği Masal Cafe'ye FBI'ın yaptığı baskınla gündeme geldi.

Murat Hokka... Gülen'in kaldığı Altın Nesil kampının aşçılığını yapan Murat Hokka'nın, bölgede son derece lüks bir evi bulunuyor.

Mehmet Kılıç... Gülen'in onursal başkanı olduğu KHK ile kapatılan Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'nın ABD temsilcisi olarak biliniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)