İstanbul Valisi Yerlikaya'dan evde kalın çağrısı
AA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, basın toplantısı düzenleyerek, koronavirüsle  mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Ali Yerlikaya, 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarının yasaklanması ve bu uygulamanın kararlılıkla sürdürülmesinin, salgınla mücadelede çok büyük önem taşıdığını belirtti.

'MECBUR KALMADIKÇA EVDEN DIŞARI ÇIKMAYIN' UYARISI

Vatandaşların, uyarıları dikkate alması gerektiği yönünde açıklama yapan Vali Yerlikaya, "Kronik hastalığı bulunanlar ve yaşlılarımıza virüs bulaşmasını önlemenin tek yolu, vatandaşlarımızın gönüllü olarak kendilerine karantina uygulamaları, yani mecbur kalmadıkça evden dışarıya çıkmamalarıdır." dedi.

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan evde kalın çağrısı ViDEO

"YAŞLILARIMIZI SEVGİ, SAYGI VE ÖZENLE KORUMALIYIZ"

Yaşlı vatandaşlara daha hassasiyetli yaklaşılması gerektiğini vurgulayan Vali Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Yaşlı büyüklerimizle ilgili hassasiyetimizin sebebi, onların diğerlerine hastalık bulaştırıyor olması değil, onlara hastalık bulaşmasının önüne geçmektir. Bunun için başımızın tacı olan yaşlılarımızı sevgiyle, saygıyla özenle korumalıyız. Büyüklerimizi incitecek en küçük bir saygısızlığı dahi kabul edemeyiz."

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan evde kalın çağrısı

50 BİN VATANDAŞA 6 HAFTA GIDA YARDIMI

Vefa çalışmaları kapsamında, İstanbul genelinde 39 bin 614 vatandaşın çağrısına yanıt verildiğini belirten Yerlikaya, "Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca, 65 yaş ve üstü maddi durumu yeterli olamayan 50 bin vatandaşımıza, 6 hafta boyunca gıda kolisi ulaştıracağız." dedi.

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan evde kalın çağrısı

DESTEK PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK

Gıda desteğinin mobil uygulama GETİR tarafından vatandaşların evlerine teslim edileceğini belirten Vali Yerlikaya, "Gıda kolilerini pazartesi gününden itibaren, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)