Amasya Çevre Yolu açılışını Erdoğan yaptı
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nden Amasya Çevre Yolu Açılış Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan konuşmasında, uzunluğu 11,3 kilometre olan Amasya Çevre Yolu'nun aynı zamanda şehirler arası geçiş mesafesini 2 kilometre kısalttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güçlü ve büyük Türkiye vizyonumuz, yavaş yavaş ete kemiğe bürünmeye, fiili neticelere dönüşmeye başladı." ifadelerini kullandı.

14 YAPI İNŞA EDİLDİ

Açılışı yapılan Amasya Çevre Yolu'na, arazi şartlarının zorluğu nedeniyle güzergah boyunca toplam uzunluğu 3,3 kilometre olan 2 adet çift tüp tünel, 4 adet çift viyadük, 3 adet köprülü kavşak, 2 adet çift köprü ve 3 adet tek köprü olmak üzere 14 adet yapı inşa edildi.

Amasya Çevre Yolu açılışını Erdoğan yaptı VİDEO

30 DAKİKADAN 7 DAKİKAYA İNECEK

Yolun aktif hale gelmesiyle yerel ve bölgesel trafiği barındıran mevcut şehir geçişi baypas edilecek, transit trafik şehir dışına alınacak.

Projeyle seyahat süresi 30 dakikadan 7 dakikaya inecek.

Amasya Çevre Yolu açılışını Erdoğan yaptı

"YILLIK 110 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer açıklamaları ise şu şekilde:

"Amasya Çevre Yolu şehirlerarası geçiş mesafesini 2 kilometre kısaltıyor. Yıllık 110 milyon lira tasarruf sağlanacak. Emeği geçen bakanlığımızı, kurumlarımızı, yüklenici firmaları, işçileri, herkesi tebrik ediyorum. Merzifon Havalimanı'nın yolcu sayısını 12 katr artırarak 168 bine yükselttik. Hızlı internet abone sayısı 329 bini buldu. Fiber optik kablo uzunluğunu da 2000 kilometreye yaklaştırdık.

Amasya Çevre Yolu açılışını Erdoğan yaptı

"TÜRKİYE'NİN TÖKEZLEMESİNİ BEKLEYENLERİ BİR KEZ DAHA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTIK"

Irak'tan Suriye'ye, Libya'dan Ege'ye kadar nerede ülkemize yönelik bir tehdit varsa tereddüt etmeden kararlılığımızı ortaya koyduk. Sağladığımız ekonomik desteklerle milletimizin her kesiminin yanında olduğumuzu gösterdik. Maruz kaldığı her saldırının ardından Türkiye'nin tökezlemesini bekleyenleri bu süreçte bir kez daha hayal kırıklığına uğrattık. Ülkemizin önünde, salgın sonrası yeniden yapılanacak sistemde çok önemli bir yer edinme imkanı doğmuştur.

"GÜRÜLTÜ ÇIKARANLARIN AMACI BİZİM VARLIĞIMIZ"

Egemenlik haklarımızın kullanımı konusunda attığımız adımlar, zahiri bir takım itirazlar dışında genel olarak kabul görmektedir. Son günlerde fazla gürültü çıkaranların amacının Ayasofya veya Doğu Akdeniz değil bizatihi Türk Milleti'nin bu coğrafyadaki varlığı olduğunu zaten biliyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni hayata geçirdik. Ekonomik olarak dibe vurmuş bir ülke böyle yapamazdı. Askeri bakımdan tamamen dışa bağımlı bir ülke böyle yapamazdı. Bir yandan savunma sanayimizi geliştirirken bir yandan ordumuzu milli çizgide güçlendirdik. Dış politikamızda uluslararası her platformda sözü geçen bir anlayışı hakim kıldık.

Güçlü ve büyük Türkiye vizyonumuz ete kemiğe bürünmeye başladı. Yüksek sesle itiraz edenlerin sahada herhangi bir varlık gösterememelerinin sebebi, ülkemizin gücünü görmeleridir. Bu millet hiçbir dönemde bedel ödemekten çekinmemiştir.

Amasya Çevre Yolu açılışını Erdoğan yaptı

"ÖDEDİĞİMİZ BEDELLERİ GÖZE ALIYORSANIZ ÇIKIN MEYDANA"

Bizim ödediğimiz bedelleri göze alıyorsanız çıkın meydana. Böyle bir niyetiniz yoksa bir an önce müzakere kanalını açın. Bizim kimsenin hakkında, hukukunda, doğal kaynağında gözümüz yoktur. Ahlaklı olan her türlü teklifi konuşmaya hazırız. Dayatmalar karşısında vereceğimiz cevabı zaten sahada fiilen gösteriyoruz, gerekirse daha fazlasını da yapmaktan çekinmeyiz.

Bize düşmanlık etmeye, tuzak kurmaya çalışanlar kusura bakmasınlar, kendileri kaybederler. Dün Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması vesilesiyle Fatih Sultan Mehmet Han'ı rahmetle yadettik."

Amasya Çevre Yolu açılışını Erdoğan yaptı