81 ilde denetimler üst düzeye çıkarıldı
AA

Koronavirüs vakalarının Türkiye'de görülmesi üzerine tedbirler alınmaya devam ediyor.

DENETİMLER ÜST DÜZEYE ÇIKARILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde koronavirüs ile ilgili çalışma grubu oluşturulurken 81 ilde gıda iş yerlerinde denetimler üst düzeye çıkarıldı.

Bakanlık, "Koronavirüsün hayvanlarda teşhisine yönelik gerekli altyapı mevcut olup süreç titizlikle takip edilmektedir. Açıkta satılan gıda maddelerinde hijyene azami özen gösterilmesi sağlanacak, gerekirse kolluk güçlerinden destek istenecek." açıklamasında bulundu.

81 ilde denetimler üst düzeye çıkarıldı

TEDBİRLER ARTIRILDI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Bekir Pakdemirli'nin talimatları doğrultusunda koronavirüs salgınına karşı gerekli tedbirlerin artırıldığı bildirildi.

Bakanlığın, Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıklarla ilk andan itibaren koordineli olarak çalışmalarını yürüttüğü kaydedilerek, bakanlık bünyesinde değerlendirme ve takip çalışmalarını yürütmek üzere çalışma grubu oluşturulduğu belirtildi.

"GIDA STOKU YETERLİ DÜZEYDE"

Yapılan açıklamada,"Gıda işletmelerinde ham madde tedariklerinde ve ürün teslimatlarında gerekli hijyen kuralları en üst seviyede sağlanmaya başlanılmıştır. Gıda denetim ekiplerimiz, açıkta satılan gıda maddelerinin arzında hijyen kurallarına azami özen gösterilmesini sağlayacak, gerekli özen göstermeyenlerin ürün arzına izin verilmeyecektir. Durumun hassasiyeti nedeniyle gerekirse kolluk güçlerinden destek istenecek, il ve ilçe mülki amirlerle irtibat kurulacaktır. Öncelikle toplu tüketim yerleri olmak üzere tüm gıda işletmelerindeki gıda çalışanlarının genel şartlar, el hijyeni, iş yeri davranış kuralları ve personel hijyen eğitimi gibi personel hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymaları, virüsün yayılmasını önlemede büyük önem arz etmektedir. Bu konuda tüm il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerinde görevli kontrol görevlilerimiz gereken hassasiyeti göstermekte ve yapılan resmi kontrollerde bu hususlara çok daha fazla dikkat edilmesi sağlanmaya başlanmıştır." diye belirtildi.

Çin'den su ürünleri ve hayvansal ürün ithalatının ocak ayında alınan karar doğrultusunda durdurulduğu hatırlatılan açıklamada, mevcut uygulamanın devam ettiği bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)