81 ilde çevre yürüyüşü yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara Millet Bahçesi'nde Çevre Haftası’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Her yıl 1-7 Haziran Çevre Haftası olarak kutlanacak

1 hafta boyunca 81 ilde çevre ile ilgili etkinlikler yapılacağını dile getiren Kurum, "Çevre alanında 100 yılda yapılacak işleri 20 yıla sığdırdık. Son yılların en büyük çevre ve doğa etkinliğini son olarak İstanbul'da gerçekleştirdik. Bizim için çok özel bir gündü. Bu fidanları diktik, inşallah fethin 570'inci yıl dönümünde de bu alanları milletimize armağan edeceğiz. Her yıl 1-7 Haziran Çevre Haftası olarak kutlanacak. Temamız 'Sıfır Atık' olmuştur." dedi.

5 Haziran'da yürüyüş var

5 Haziran'da 81 ilde çevre yürüyüşü yapılacağını aktaran Kurum, “5 Haziran’da, Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’nin ilk Sıfır Atık ilçesi olan Kızılcahamam’dan atacağı ilk adımla; ‘81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü’müz başlayacak. Tüm şehirlerimizde saat 14.30’da eş zamanlı olarak milyonlarca vatandaşımız doğa için çevre için yürüyecekler.” dedi.

81 ilde çevre yürüyüşü yapılacak

Çocuk Üniversitesi kuruluyor

Geri dönüşümlü çantalar hediye edileceğini söyleyen Kurum, "8 ilde fidanlar dikeceğiz. Sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak için 'Çocuk Üniversitesi' kurulucak. Kıyı ve göl temizliği yapacağız. Fotoğraf sergimiz olacak." diye ekledi.