Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sivas Kongresi' mesajı
AA

Sivas Kongresi'nin 102'nci yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir mesaj yayınladı.

Erdoğan, Türk milletinin bağımsızlığından, bayrağından ve vatanından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya ilan eden kararların alındığı Sivas Kongresi'nin, Türk milleti için tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

“MİLLETİMİZİN, EKONOMİK VE SİYASİ BAĞIMSIZLIĞINDAN ASLA ÖDÜN VERMEDEN…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Her türlü imkansızlık arasında Sivas Kongresi'nde ortaya konulan irade ve azimle birliğini, beraberliğini muhafaza eden Türk milleti, İstiklal Mücadelesini zaferle sonuçlandırmıştır. Biz de bugün her adımımızı Sivas Kongresi'nde alınan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturan kararlara bağlılık şuuruyla atıyoruz. Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimizin, ekonomik ve siyasi bağımsızlığından asla ödün vermeden azimle çalışmaya devam ediyoruz.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ EMİN ADIMLARLA SÜRDÜRÜYORUZ”

Aziz milletimizin iradesini her şeyin önünde tutarak, milli sınırlar içerisindeki vatan toprağının her karışına sahip çıkarak, 2023 hedeflerimiz ile 2053 ve 2071 vizyonlarımızı gerçekleştirmek için büyük ve güçlü Türkiye yürüyüşümüzü emin adımlarla sürdürüyoruz. Sivas Kongresi'nin 102'nci yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyor, Kongre’ye ev sahipliği yapan Sivaslıları ve tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sivas Kongresi' mesajı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)