Fahrettin Koca'dan bilim kurulu sonrası açıklama
AA & Ensonhaber

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantıya BioNTech aşısının mimarı Prof. Dr. Uğur Şahin çevrim içi katıldı.

"VAKA SAYIMIZ BUGÜN 10 BİNİN ALTINA DÜŞTÜ"

Toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Koca, "Açıklamamıza güzel bir haberle başlamak istiyorum. Uzun bir aradan sonra günlük vaka sayımız bugün 10 binin altına düştü." dedi.

Bakan Koca, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"1,5 MİLYONDAN FAZLA AŞI YAPABİLME POTANSİYELİMİZ VAR"

"Bundan sonraki süreçte yasaklarla yönetimden ziyade daha çok kişisel tedbirlerle, yaygın aşılamayla bu dönemi sürdürmek istiyoruz. Altyapı olarak günde 1,5 milyondan fazla aşı yapabilme potansiyelimiz var.

"AŞILAMADA 20 YAŞA KADAR İNMEK İSTİYORUZ"

Aşılama oranı 65 yaş üstünde yüzde 84'e kadar ulaşmış durumda. Bunun yüzde 90 ve üzeri olmasını istiyoruz. Haziranda 30 milyon aşı ile birlikte, tedarikte sorun yaşanmazsa peyderpey 20 yaşa kadar inmek istiyoruz.

"FAZ-3 ÇALIŞMALARINA HAZİRAN BAŞINDA BAŞLAYABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

Süreç başarıyla tamamlanırsa eylül ayında acil kullanım onayıyla kullanımı söz konusu olabilir. Faz-3 çalışmalarına haziranın başında başlayabileceğimizi düşünüyorum. "

Fahrettin Koca'dan bilim kurulu sonrası açıklama VİDEO

"HAZİRAN SONUNA KADAR 30 MİLYON DOZ GETİRMEK İSTİYORUZ"

Toplantıya çevrimiçi bağlantıyla katılan Prof. Dr. Uğur Şahin, Biontech ile yapılan anlaşmaya dair açıklamada bulundu:

"Haziran sonuna kadar 30 milyon doz getirmek istiyoruz. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında da 120 milyon dozun tamamını getirmek istiyoruz. Biontech aşısının tamamı 4 ay içinde gelmiş olacak"

Fahrettin Koca'dan bilim kurulu sonrası açıklama