Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının temelini attı
AA

Türkiye, otomotiv sektöründe tarihi bir adım attı.

Türkiye'nin yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın temeli, Bursa'nın Gemlik ilçesinde atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törende büyük heyecan davetlilerin gözlerinden okunuyordu.

Törende gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin emin adımlarla devam ettirileceğinin sinyallerini verdi.

Erdoğan, konuşmasının ardından butona bastı ve fabrikanın inşasını başlattı.

Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının temelini attı

Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının temelini attı VİDEO

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yerli otomobilin maketi hediye edildi.

"YA ALLAH, BİSMİLLAH. HAYIRLI OLSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberindekilerle "Ya Allah, Bismillah. Hayır olsun." diyerek butona basmasıyla fabrika temeline ilk beton döküldü. Erdoğan ve katılımcılar, aile fotoğrafı çektirdi.

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TOBB ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG Genel Müdürü Mehmet Gürcan Karakaş da katıldı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 17.55'de geldiği Bursa'da, tören öncesi fabrikanın kurulacağı alanı, helikopterle havadan inceledi.

Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının temelini attı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)