Putin Türkiye'ye geliyor
AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Ocak'ta Türkiye'de olacak.

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Putin, TürkAkım projesinin açılış seremonisine de katılacak.

KREMLİN SÖZCÜSÜ DUYURDU

Ziyarete ilişkin konuşan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, “Gerçekten de iki liderin görüşmesi için bu tarihe yönelik hazırlık yapılıyor. Ziyaretin başlıca konusu ‘TürkAkım’ın açılışı. Özellikle de bu tarihe kadar bu büyük uluslararası projenin Türkiye’de karadan geçen kısmı tamamlanacak.” dedi.

"BİRÇOK BÜYÜK PROJE VAR"

Liderlerin bu fırsatı güncel konularda diyaloğu sürdürmek için kullanacağını tahmin etmenin mümkün olduğunu belirten Peskov, “Bu konular arasında öncelikle Rusya-Türkiye ilişkileri bulunuyor. İlişkilerimiz çok yönlü, gündemimizde üzerinde sürekli konuşulması gereken birçok büyük proje var.” açıklamasını yaptı.

Putin Türkiye'ye geliyor

ABD, TÜRKAKIM'DAN RAHATSIZ

Öte yandan Amerike Birleşik Devletleri, Orta Avrupa ülkelerine projeye destek vermeme yönünde telkinlerde bulunuyor. Macaristan, Slovakya, Polonya, Belçika ve İzlanda'yı ziyaret edecek olan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bu ülkeleri TürkAkım'a destekten vazgeçirmeye çalışacak.

Pompeo'dan Macaristan'a Türk Akımı'ndan vazgeçme çağrısı

Putin Türkiye'ye geliyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)