Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 15 Temmuz hatırlatması
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında gündemi değerlendirmek üzere kameralar karşısına geçti.

KILIÇDAROĞLU EVDE SAKLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi CHP Lideri'nin FETÖ'nün korumasında evde saklanarak kahve içtiğini söyledi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 15 Temmuz hatırlatması ViDEO

"FETÖ'YE SAVAŞ AÇAN..."

FETÖ'yü terör örgütü ilan edip ona savaş açanın kendisi ve AK Parti olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedbirleri 2010 yılında almaya başladıklarını anlattı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 15 Temmuz hatırlatması

"SEN BAKIRKÖY'DE KAHVE YUDUMLUYORDUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi;

"15 Temmuz gecesi FETÖ, şahsımdan bakanlarımıza kadar iktidarı ile muhalefeti ile pek çok milletvekiline kadar herkesin peşine düşmüştür. 15 Temmuz gecesi bir tek kişi FETÖ'nün özel ilgisine, himayesine, korumasına mazhar olmuştur, o da Kemal Kılıçdaroğlu'dur. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda FETÖ'cülerin tanklarıyla burun buruna gelen genel başkanın önünde tüm yollar açılmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu biz tankların karşısındaydık, sen Bakırköy'de başkanın evinde kahve yudumluyordun.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 15 Temmuz hatırlatması

"ADAYA GİTMEMİ TAVSİYE EDENLER OLDU, BEN DE DEDİM Kİ.."

Bana da adaya gitmemi tavsiye edenler oldu, ben de dedim ki o kardeşimize ben bu topraklarda doğdum, bu topraklarda öleceğim. 10-15 dakikalık gecikme olsaydı o zaman bunlar bizi oralarda vuracaktı. Biz 10-15 dakikalık farkla helikopterimiz kalktı Dalaman'a, oradan da İstanbul'a ulaştık.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 15 Temmuz hatırlatması

"KONTROLLÜ DARBE... DOĞRU KONTROL SİZDE AMA BAŞARAMADINIZ"

Meydanı; demokrasinin kendilerine sunduğu zemini, yalanları ve iftiralarıyla milleti zehirlemek için kullananlara asla bırakmayacağız. Demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet söylemlerini, FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak, FETÖ tehdidini hafifletmek için kullananlar, bu millet için en az FETÖ zihniyeti kadar tehlikelidir. Kontrollü darbe... Doğru kontrol sizde ama başaramadınız. 15 Temmuz darbesi başarılı olsaydı ertesi gün Kılıçdaroğlu milletin karşısına hangi sıfatla çıkarılacaktı? Kılıçdaroğlu ve avanesi milli iradeye saldırarak, kendi namuslarını ayaklar altına almaktadır.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 15 Temmuz hatırlatması

İDLİB HAREKATI AN MESELESİ

Artık son ikazlarımızı yapıyoruz. Gerek ülkemizde gerek Rusya'da şu ana kadar maalesef arzu ettiğimiz neticeye ulaşamadık. Türkiye İdlib konusunda her türlü hazırlığını yapmıştır. Bir gece ansızın gelebiliriz. İdlib harekatı bir an meseledir. Ne pahasına olursa olsun İdlib'i hem Türkiye hem de bölge halkı açısından güvenli bir yer haline dönüştürmekte kararlıyız.

AB'NİN LİBYA İLE İLGİLİ KARAR ALMA YETKİSİ YOK

Avrupa Birliği'nin (AB) Libya ile ilgili olarak herhangi bir karar alma yetkisi yoktur. Şayet uluslararası toplumun da dahil olduğu görüşmelerden adil bir anlaşma çıkmazsa ki şu anda Trablus'un meşru yönetimi masadan çekilmiştir ki olumlu bir karardır, haklı bir karardır, isabetli bir karardır. Çünkü tezgah farklı dolaşıyor. Farklı yöne doğru gidiyor. Meşru Trablus yönetimini ülkenin tamamında hakimiyet kurması için destekleyeceğiz.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Ekonomi üzerinden bizi vurmaya gayret eden densizler var. Bizi kur, faiz ve enflasyon üçgenine hapsetmek isteyenleri bir kez daha hüsrana uğrattık. Piyasa faizleri bugün yüzde 8-10 civarında. Geçtiğimiz yılı cari fazla vererek kapattık. 2020 yılında hedefimiz olan yüzde 5'i de aşarak herkesi şaşırtan çok daha güçlü bir büyüme oranına kavuşacağız. İş dünyasının güven düzeyi yükseliyor. Bankların aldığı ücret ve komisyonlarla ilgili gereken adımlar atıldı. Bankaların müşterilerinden aldıkları ücret ve komisyonlara standart getirildi. Bu düzenlemenin ardından yaklaşık 30 milyar liralık bir tutar iş insanlarımız ve vatandaşlarımızın cebinde kalacak.

SAMAN İTHAL EDİLİYOR İDDİALARINA YANIT

Birileri ülkemizin saman ithal ettiği gibi bir yalanı tekrarlayabiliyor. Çok ağır bir ifade kullanabilirim de bu kürsüye yakışmaz. Türkiye İsviçre'den saman ithal ediyormuş. Bunlar sapla samanı ayırt edemedikleri için önlerine konan kağıtlarda yazanların ne anlama geldiğini kavrayamıyorlar. İsviçre'den kilosu 200 liraya ithal edilen ürünün adı hububat kapçığıdır. Bu özel bitki bir böceğin beslenmesi için kullanılıyor. Kıyılarak getirildiği için görüntüsü samana benziyor. Bay Kemal istersen pazar günü İzmir'deyiz açılışa davet edeyim gelebilirsin isabetli olur bu heyecanı sen de tat."




Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)