Ömer Çelik'ten AK Parti MYK sonrası açıklama
AA

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı, saat 14.40'ta başladı.

Toplantı, 17.20 itibariyle sona erdi.

SÖZCÜ ÇELİK'TEN TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMALAR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından kameralara geçerek, MYK'da gündeme aldıkları maddeleri anlattı.

Türkiye'nin Ege ve Akdeniz bölgelerinde çıkan orman yangınlarını masaya yatırdıklarını söyleyen Ömer Çelik, "260 yangından 256'sı kontrol altında, 4'ü devam ediyor. Geçmişte 40 dakika olan yangınlara müdahale süresi 12 dakikaya inmiş durumda. Çok fazla sayıda yangının ortaya çıkması zorlayıcı oldu. Son 12 günde 16'sı büyük orman yangınıdır. Bu kahramanca mücadeleyi veren arkadaşlarımıza tebriklerimizi iletiyoruz." dedi.

Ömer Çelik: Yangın ateşinin yanında fitne ateşi yaktıklarını gördük VİDEO

"SELFİE ÇEKİP, 'MÜDAHALE EDİLMİYOR' DENİLDİ"

Dünyanın her yanında kaygılandırıcı tabloların söz konusu olduğunu dile getiren Çelik, "Orman teşkilatı, Kızılay, AFAD, jandarma, polis, vatandaşlarımız büyük gayret sarf ettiler. Yalan haberlerin yayılmasına karşı güçlü bir duruş sergilememiz gerekir diye söyledik. Maalesef bazı siyasilerin yangın ateşinin yanında fitne ateşi yaktıklarını gördük. Bir selfie çekip, buraya müdahale edilmiyor denildi. Sadece AK Partililere yardım edildiği bile söylendi. Yalan haberlere karşı bir duruş sergilememiz gerektiği MYK'da bir kez daha konuşuldu. Her şey millet için, devletin imkanları milletin hizmetindedir." şeklinde konuştu.

Ömer Çelik'ten AK Parti MYK sonrası açıklama

"FİTNE ATEŞİ YANGIN KADAR KOLAY YAYILDI"

Azerbaycan'dan gelen askerlerle ilgili de konuşan Çelik, "Bu zor günlerde yanımızda oldular. Verdikleri destek için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bütün bu konular geniş bir çerçevede değerlendirilmiştir. Ama maalesef fitne ateşinin yangın kadar kolay yayılabildiğini ve çok daha tehlikeli boyutlara ulaşabildiğini gördük." diye konuştu.

ORMAN YANGINLARI RAPORU KONUŞULDU

"Yeşil vatan için mücadele etmeye devam edeceğiz" diyen Çelik, dünyadaki son yayılan yangın raporların gündeme alındığını, orman yangınlarına karşı çok daha güçlü ve kapasiteli olmak kaydıyla değerlendirmenin yapıldığını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)