KKTC'de yeni hükümet kuruldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Başbakan ile Maliye Bakanı arasındaki yaşanan kriz sonucu koalisyon hükümetinden istifa gelmişti.

Bunun üzerine KKTC'de yeni hükümet kurma süreci tamamlandı.

Yeni hükümet belli oldu

Yeni hükümette yer alan partiler ise Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP). Hükümet, UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığında kuruldu.

AA'nın haberine göre; kabine listesini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a sunan Sucuoğlu, ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

KKTC'de yeni hükümet kuruldu VİDEO

Kabinede yer alan isimler

Sucuoğlu, sunduğu isimlerin Cumhurbaşkanı Tatar tarafından onaylandığını kaydetti ve daha sonra KKTC'nin 39. hükümetinin kabinesinde yer alan isimleri okudu.

Kabinedeki isimler şöyle:

"Başbakan Faiz Sucuoğlu, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, İçişleri Bakanı Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Kutlu Evren, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Ali Pilli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy."

Sucuoğlu, yeni kabine için hayırlı olsun temennisinde bulundu.

KKTC'de yeni hükümet kuruldu

İstifa süreci

Sucuoğlu, 19 Nisan'da 38. hükümetin Maliye Bakanı Sunat Atun'un görevden alınması yönündeki talebini Cumhurbaşkanı Tatar'a yazılı olarak iletmişti. Tatar'ın bu kararı değerlendirdiği aynı gün Sucuoğlu hükümetin istifasını sunmuştu.

20 Nisan'da Sucuoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Tatar, bir önceki UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin istifasını kabul ettiğini bildirmişti. KKTC'de 38. hükümet olan UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti 21 Şubat'ta kurulmuştu.