Türkiye şehitlerine ağlıyor
AA & Ensonhaber

Sakarya'daki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından, bölgede kalan hava fişekler kontrollü bir şekilde patlatılmak üzere güvenli alana götürülüyordu.

Türkiye şehitlerine ağlıyor VİDEO

3 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Hendek Belediyesi'ne ait araçta taşınan hava fişeklerin indirilmesi esnasında patlama meydana geldi. Alanda bulunan 3 askerimiz şehit düştü.

Yeterli önlemlerin alınmaması nedeniyle 3 askerimizin şehit olması büyük tepkiye neden oldu.

Yetkililerin, konu ile ilgili sorumluları bulup gerekli cezaları vermesi bekleniyor. Öte yandan, şehit olan askerlerin baba ocaklarında büyük bir yas var.

Türkiye şehitlerine ağlıyor

BAKAN SOYLU BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Patlamanın ardından olay yerinde incelemeler yapmak üzere bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Taşınması için iki alternatif ortaya konuldu. Buraya getirdikleri patlayıcılar havai fişek olunca, oranın ormana yakın olması nedeniyle burada patlatmanın doğru olabileceği konusunda ilgili arkadaşlarımız karar verdiler. Savcılarımızın kontrolünde gerçekleştirildi. 15 tonluk gerçekleştirildi. Son 1-1.5 tonluk patlayıcı varken hepimizin üzen olay başımıza geldi. Bu patlayıcıların fitili, bunların içindeki kutularda var. Bunları buraya patlatmak için getirdiler. Bunlar orada da soğutuluyorlar. Usulle birlikte imha edilirler. Tam boşaltma esnasında... Neden olduğu soruşturma sonucunda anlaşılacak patlama meydana geldi. İkisi imha timinden olan, birisi de alanın güvenliğinden sorumlu jandarma personelimiz şehit oldu. Aracın şoförü ağır yaralı. Ameliyetta olduğu bilgisini aldık. Kocaeli'de hastaneye sevk edilen 11 jandarmamız var. Kaburgasında hafif ağrı olan, patlamadan ağrı olduğunu bildiğimiz bir jandarma personelimiz var. Diğerlerinin hayati tehlikesi yok. Şifalar diliyoruz. Burada kendi görevlerini yerine getirirken elim olayla karşı karşıya kaldılar. Olayla ilgili eksiklik varsa gerekli tahkikat yapılacak."

Türkiye şehitlerine ağlıyor

ŞEHADET HABERLERİ BABA OCAKLARINA ULAŞTI

Meydana gelen patlamada şehit olan 3 askerimizin acı haberleri memleketlerine ulaştı.

Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yazar'ın (32) Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

ANNE VE BABASI ACI HABERİ ALDI

Acı haberi Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir Eğitim ve Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali İsmail Elalmış'tan alan anne Fatma Yazar (55) ile çiftçi baba Mesut Yazar (57), büyük üzüntü yaşadı.

Bekar olduğu öğrenilen şehidin evine Türk bayrağı asıldı.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yazar'ın kardeşi Cihan Yazar'ın da astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi.

Manisa'ya şehit ateşi düştü -1

Manisa'ya şehit ateşi düştü -2

Manisa'ya şehit ateşi düştü -3

AFYON ŞEHADET HABERİNİ ALDI

Şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Onbaşı Fatih Manga’nın Afyonkarahisar’ın Sümer Mahallesi'ndeki ailesine, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerince acı haber verildi.

Türkiye şehitlerine ağlıyor

TEKİRDAĞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Patlamada şehit düşen bir diğer askerimiz J. Kd. Uzm. Çvş. HalilTunaAkgöz'ün şehadet haberi de Tekirdağ'daki ailesine verildi.

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Türkiye şehitlerine ağlıyor