Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi’ne katılmak üzere Özbekistan’da, ardından Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kurulu çalışmalarına katılmak üzere ABD’de yoğun diplomasi çalışmaları yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Beştepe'de düzenlenen Kabine toplantısı, Cumhubaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

14.30'da başlayan toplantı, saat 17.00'da sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Millete Sesleniş Konuşması yapması bekleniyor.

1 Ekim’de başlayacak yeni yasama döneminde gündeme gelecek başlıkların konuşulacağı toplantıda, Ege'de Yunanistan'la yaşanan gerilim, Rusya-Ukrayna savaşı, yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar ile ekonomi başlıkları konuşuldu.

BM’de Yunanistan’a yönelik sert ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda kabine üyeleri ile son durum hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Esir takası ve Mir Ödeme Sistemi toplantının gündeminde

Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen esir takası süreci ile savaşı diplomasi ile sonlandırmaya yönelik çalışmaların ele alınacağı toplantıda, Rusya'nın 'Mir Ödeme Sistemi' de değerlendirildi.

Geçen cuma ekonomi kurmayları ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda 'Mir Ödeme Sistemi' ve alternatifleri ile ilgili değerlendirme yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Taşeron işçilerin kadroya alınması görüşüldü

Enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadeleye yçnelik tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda, kamudaki 90 bin taşeron işçinin kadroya alınması çalışmaları da ele alınan konular arasında yer aldı.

Dar gelirliye yönelik aile destek paketi için ilgili bakanlıkların çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda, EYT'deki son durum da masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı