Bekir Pakdemirli koordinasyon toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu
AA

Türkiye'de eş zamanlı başlayan orman yangınları, ülkenin yeşil mevkiilerini kullanılamaz hale getirdi.

Devlet ve vatandaşların seferber olarak yangınlara karşı gösterdiği çabalar, birçok yerde olumlu karşılık buldu.

Bekir Pakdemirli koordinasyon toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

EN ÖNEMLİ DESTEĞİ AZERBAYCAN VERDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakan Yardımcısı Etibar Mirzeyev'in de katıldığı Marmaris Öğretmenevi'nde düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yaptı.

Türkiye'deki orman yangınlarıyla mücadele için dünyanın her tarafından yardım geldiğini ifade eden Pakdemirli, en önemli desteği kardeş ülke Azerbaycan'dan aldıklarını vurguladı.

Pakdemirli, kardeş ülkenin 900'ün üzerinde personel ve 90'ın üzerinde araç ile Muğla'daki yangın söndürme çalışmalarına destek vermeye geldiğini kaydetti.

Bekir Pakdemirli: Azerbaycanlı kardeşlerime teşekkür ediyorum VİDEO

Bekir Pakdemirli koordinasyon toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

"BURADA TEK YÜREK OLARAK ÇALIŞTIK"

Azerbaycanlı ekiplerin sahada uyumlu çalıştığına dikkati çeken Pakdemirli, "Azerbaycanlı kardeşlerimiz birçok zor görevde ormancılarımızla omuz omuza, yan yana görev yaptılar. Bundan da çok büyük mutluluk duydular. Ben bu arkadaşların azmini, şevkini gözlerinin içinde gördüm. Hangi görev için görevlendirmeye kalksak 'biz buraya oturmaya gelmedik, yardım etmeye geldik' diyen Azerbaycanlı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ekipleri burada gördüğümüz için memnun olduk. İki devlet liderinin de söylediği gibi 'tek millet, iki devlet' diyorum. Azerbaycan'dan gelen kardeşlerimiz tek millet olduğumuzu ispat ettiler. Burada hep beraber sahada tek yürek bir şekilde çalıştık, çabaladık." dedi.

"MİLLETİMİZ DESTEK VERENLERİ UNUTMAZ"

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakan Yardımcısı Etibar Mirazeyev'e de başarılı koordinasyonundan dolayı teşekkür eden Pakdemirli, "Bundan sonraki insani yardımlar konusunda yeni bir tecrübe edinmiş olduk. Karşılıklı olarak Azerbaycan ile hem insan kaynağı hem de makine, tesisat alışverişimizin böyle zor durumlarda olabileceğini tahmin ediyoruz. Türk milleti için desteğiniz önemlidir. Mİlletimiz zor zamanda kendine destek verenleri asla unutmaz." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)