Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgında zirve dönemini atlattık
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan kabine toplantısı sona erdi.

Erdoğan, saat 16.50'de başlayan ve 1 saat 45 dakika süren toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına koronavirüs salgınına ilişkin değerlendirmeleriyle başlayan Erdoğan, salgının zirve döneminin atlatıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgında zirve dönemini atlattık VİDEO

"SALGININ ZİRVE DÖNEMİNİ ATLATTIK"

Erdoğan, "Salgının zirve yaptığı dönemi atlattık. Salgın döneminde hastalığın bizi esir almasına izin vermedik. Süren kısıtlamaları bir süre daha ödememiz gereken bedeller olarak görmeliyiz.

Vaka ve ölüm sayılarının yeniden aşağı yönlü eğilime girmiş olması sevindirici. Biraz daha gayretle bu sayıları sıfıra yaklaştırmalıyız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgında zirve dönemini atlattık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"TÜRKİYE'NİN YÜKSELİŞİ DURDURULAMAYACAK BİR İVME KAZANDI"

"Türkiye'nin içinde yer almadığı hiçbir projenin yürüme şansı yok.

Türkiye'nin yükselişi kimsenin önünde duramayacağı, engelleyemeyeceği, geri döndüremeyeceği bir ivmeye ulaşmıştır.

Türkiye, elde ettiği küresel başarının karşılığını siyasi ve ekonomik sınıf atlamayla alabilecek bir konumdadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgında zirve dönemini atlattık

"BARO DÜZENLEMESİ HAYIRLI OLSUN"

Baro yönetimleriyle ilgili kanun değişikliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Ekonomide açıklanan her veri bir kıpırdanışı haber veriyor.

Türkiye'nin içinde yer almadığı hiçbir projenin yürüme şansı yok.

Ayasofya'nın müzeden camiye döndürülerek hizmet vermeye başlayacak olması hepimizi sevindirmiştir.

Bu milletin medeniyetine, değerlerine doğrudan saldırmaya cesareti olmayanlar sembollerimize saldırmaya çalışıyor.

Ayrım yapmadan herkesi Türkiye'nin hak, hukuk, adalet, meşruiyet temelinde uzattığı barış ve işbirliği eline karşılık vermeye davet ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgında zirve dönemini atlattık

AYASOFYA GÜNDEMİ

Ayasofya'nın kültürel miras vasfını da koruyacağız. Kararımızı kendimiz veririz, Ayasofya'yı camiye de biz döndürüyoruz. Videoyu Oynat Ayaofya'yı yanlış bir kararla da olsa biz müzeye çevirmiştik, yeniden camiye biz çeviriyoruz. 1934'de kimler müzeye çevirdi? Bir yanlışı biz düzeltiyoruz.

Ayasofya'yı yeniden vakfiyesine uygun hale getirirken kültürel miras vasfını da ecdadın yaptığı gibi koruyacağız İstanbul'un fethi tüm dünya için bir dönüm noktası olmuştur.

LİBYA İLE İLİŞKİLER

Libya'da BM tarafından muhatap kabul edilen meşru hükümet sırf Türkiye destekliyor diye yıpratılmak istendi. Tarihinde sömürge ve katliam lekesi olmayan bir ülke olarak çalışmaya devam edeceğiz. Yaşatmanın ihya etmenin peşinde olmaya devam edeceğiz. Kimi ülkelerin yönetimleri Türkiye düşmanlığı yapsa da halklarında yerimizin farklı olduğunu biliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgında zirve dönemini atlattık

15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Yarın 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümüdür. FETÖ mensuplarına kahramanca karşı gelen şehitlerimize Allah'tan rahat diliyorum. Milletimiz 15 Temmuz'da tarihinin en büyük imtihanlarından birini alnının akıyla vermiştir. Dünyada örneği olmayan bir şekilde, uçağa, helikoptere, tanka silaha sadece ve sadece kalbindeki imandan aldığı güçle karşı koyan milletimiz gün ağırmadan darbecileri hüsrana uğratmıştır.

Türkiye'de devletin sahibinin milletimiz olduğunu 15 Temmuz'da bir kez daha gördük. Tankların koruması altında Belediye Başkanının yanına giden bir anamuhalefet başkanı vardı. Orada kahvesini yudumlarken Atatürk Havalimanı'nda ne olduğunu seyreden bir anamuhalefet başkanı vardı.

ERMENİSTAN VE AZERBAYCAN ARASINDAKİ ÇATIŞMA

Ermenistan ve Azerbaycan arasında devam eden bir sıkıntı var. Ecdadın asırlar boyunca yerine getirdiği bu görevi yerine getirmeye devam edeceğiz. Dost ve kardeş Azerbaycan'a karşı yapılan saldırıları şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyorum. Tüm imkanlarımızla dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgında zirve dönemini atlattık

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)