Erdoğan, Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ni açtı
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde önemli bir noktaya geldiğini dile getirdi.

ŞEHİR HASTANELERİ AVRUPA'DA 1 NUMARA

Şehir hastanelerinin yapılmasını eleştirenlere bir kez daha seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehir hastanelerimiz Avrupa'da bir numara, dünyada ise sıralıdır. Bu hastanelerimiz sağlık turizminde ciddi bir çekim alanı olacaktır." dedi.

Erdoğan: Şehir hastanelerimiz Avrupa'da bir numara VİDEO

"3,5 MİLYON HASTA AYAKTA TEDAVİ OLABİLECEK"

İstanbul'a yakışır bir hastanenin yapıldığını aktaran Erdoğan, özellikle depreme dayanıklı olduğunu vurguladı. 618 milyon liralık yatırımın söz konusu olduğunu söyleyen Erdoğan, "Yıllık 3,5 milyon hastanın ayakta tedavi göreceğini düşünüyoruz. Yılda 100 bin ameliyat yapılacağını öngörüyoruz." dedi.

138 ÜLKEYE SAĞLIK MALZEMESİ GÖNDERİLDİ

"Sağlık anlamında biz devleti adeta yok farz edip, elimizden ne geliyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz." diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünya genelinde 550 bin insanın hayatına mal olan koronavirüs bize sağlığın ve sağlık altyapısının önemini bir kez daha gösterdi.

Aldığımız tedbirler sayesinde salgını en düşük can kaybıyla atlatan ülkeler arasında yer aldık. 83 milyonun her bir ferdine sağlık hizmeti sağladık.

Dünyanın 138 ülkesine sağlık malzemesi gönderdik. Bugün kendi hastanelerimizin yanı sıra Brezilya'dan Somali'ye kadar birçok kıtada Türk malı solunum cihazları kullanılmaya başlandı.

Türkiye'yi üç kıtanın sağlık merkezi yapmakta kararlıyız."

Erdoğan, Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ni açtı

SİGARA İÇENLERE UYARI

Koronavirüsle mücadele etmenin kolay olmadığını hatırlatan Erdoğan, sigara içenleri şöyle uyardı:

"Böyle devasa bir sorunla mücadele etmek kolay değildir. Her ne kadar aşı çalışmaları yapılsa da bir süre daha hastalıkla yaşayacağımız anlaşılıyor.

Virüs bulaşma ihtimalini en aza indirmek zorundayız. Özellikle kapalı mekanlarda maske kullanımı günden güne yaygınlaşıyor.

Gelin, şu sigarayı da bırakın...

Bu sigara da koronanın en önemli etkenlerinden biridir. Tedbirsiz tevekkül olmaz. Rehavetin sonu ya hastalık ya da pişmanlıktır. Vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum."

Erdoğan, Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ni açtı

HASTANENİN TÜM BÖLÜMLERİNE BAĞLANTI

Daha sonra Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ne görüntü bir bağlantı yapıldı.

Bağlantı sırasında hastanedeki bölümlerin tek tek işlevleri anlatılırken; Cumhurbaşkanı Erdoğan, beyin ameliyatı geçiren 4 yaşındaki Abdulkadir ile yakından ilgilendi.

Erdoğan, Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ni açtı