Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası açıklama
ensonhaber.com

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda, Türkiye'nin iç ve dış siyasi meseleleri ile ekonomiye dair gelişmeler ve salgınla mücadelede son durum ele alındı.

Toplantı sonrası kameraların karşısına çıkan Erdoğan, fiyatlardaki artışa değindi.

"Küresel ürün arzı dengesi bozulunca fiyatlar her yerde fahiş şekilde artıyor" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz"

"Önceliğimiz en pahalı malın olmayan mal olduğu gerçeğinden hareketle vatandaşımızın temel ihtiyaç maddelerine kesintisiz, en uygun şartta erişimini sağlamak. Belirsizliğin yol açtığı tereddütler ortadan kalktıkça ürün arzının yeniden dengeye oturacağını, fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz. Haksız kazanç peşinde koşanları takibe aldık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası açıklama

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

"Siyasi krizler sebebiyle ortaya çıkan belirsizlikler giderek artıyor"

"Ramazan ayının rahmeti, affı ve bereketi milletimizle birlikte tüm Müslümanların, insanlığın üzerinde olmasını temenni ediyorum. Dünya bri süredir salgınların, savaşların yol açtığı olağanüstü dönemler yaşıyor. Siyasi krizler sebebiyle ortaya çıkan belirsizlikler giderek artıyor. Salgın döneminde bozulan tedarik zinciri savaş sonrası yeni sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Salgın döneminde dünya genelinde ortaya çıkan üretim ve tedarik sorunu hala devam etmektedir. Sorunlar, zengininden fakirine kadar tüm ülkeleri derinden sarsıyor. Dünyanın dört bir yanında benzer tabloları görmek mümkündür.

Türkiye'nin bu zorlu dönemi aşarak bir an önce hedeflerini aşmak için potansiyelimizi harekete geçireceğiz.

Ukrayna-Rusya savaşı ile devam eden küresel krizi fırsata dönüşterecek adımları da atıyoruz. Türkiye, her iki tarafla da iletişim kurabilen yegane ülkedir. Küresel düzeyde yaşanan sıkıntıların bize de yansımaları oluyor.

Ukrayna-Rusya savaşı ile devam eden küresel krizi fırsata dönüşterecek adımları atıyoruz.

Ramazan Bayramı sonrası Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışını yapacağız.

Beşer yıllık planlamalarla 2053 yılına kadar demir yolu, kara yolu, deniz yolu, hava yolu ve haberleşme için 198 milyar dolar yeni yatırım yapacağız. 2B arazilerinin satışıyla ilgili başvuru ve ödeme süresini 31 Aralık'a kadar uzatma kararı aldık.

2020 yılı başından itibaren 3 yıl süreyle hazine taşınmazını kullanan çiftçilerimize başka şart aramadan bu araziyi kiralama imkanı getiriyoruz.

Terör örgütlerinin başını nasıl ezdiysek fiyatlardaki yükselişin belini de aynı şekilde yine biz kıracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası açıklama