Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Haber canlı yayınına konuk oldu.

30 BÜYÜKŞEHİRE 30 ŞEHİR HASTANESİ

Bu yıl sonuna kadar 5 şehir hastanesinin daha yapılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedefin 30 büyükşehire 30 şehir hastanesinin yapılması olduğunu duyurdu.

SAĞLIK TURİZMİYLE...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlık turizmiyle mevsimlik turizmdeki açığımızı kapatacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar

102 ÜLKEYE YARDIMLAR GÖNDERDİK

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Böyle bir salgın hakikaten sadece Türkiye'yi değil, tüm dünyayı etkiledi. Bunun birçok yönlü dünya ülkeleri arasında meydana getirdiği zararlar var. Başta Amerika olmak üzere Rusya, Çin hepsi çok büyük zararlar gördüler. İşsizlikte Amerika'da 45 milyon civarında işsizlikten bahsediliyor. Bunlar sıradan olaylar değil. Hamdolsun kendi durumumuza baktığımızda Türkiye dünyada bir numara. Bütün yaptığımız yatırımlara rağmen, terörle mücadeleyi kesmedik. Aynı şekilde salgınla mücadelede de şu ana kadar 102 ülkeye, büyük kısmı hibe olmak üzere yardımlar gönderdik.

Erdoğan: Sağlık turizmiyle açığımızı kapayacağız VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar

BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ

Şu anda Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni hamdolsun yap işlet devretle bitirdik. Bütün donanımıyla en ileri teknolojiyi bu hastanede görebilirsiniz. Tomografisinden MR'ına varıncaya kadar bütün konularda. Bazı eksikler var. İnşallah bütün çevredeki peyzaj alanlarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Sakura ağacı 15 gün ömrü olan bir ağaç. Yeşilini hiç atmıyor. Onu da biz çamla telafi ediyoruz. Çam ise 4 mevsim malum. Sağlık Bakanlığımız da buradaki özellikle doktor, hemşire, sağlık memurları bu konuda çok güçlü bir ekiple burayı donanım altına aldı.

SAĞLIK TURİZMİYLE...

Sağlık turizmiyle mevsimlik turizmdeki açığımızı kapatacağız. 30 büyükşehirin 30'una da şehir hastanesi yapacağız. Devletin cebinden bir kuruş çıkmadan bu hastaneler yapılıyor.

SEVGİLİ HALKIMA HİTAP EDİYORUM...

Sevgili halkıma hitap ediyorum. Aman ne olur, ihmal etmeyin. Bir kere maskeyi ihmal etmeyin. İki mesafe. 1.5 metre kesinlikle bu mesafeyi koruyalım. Üç temizlik. Elimizi bir yere sürdük, hemen elimizi yıkayalım. Dezenfekte olalım. Yapalım ki, başımıza iş almayalım. Eğer buradaki tedbirlerimiz yerli yerince hakikaten ele alınırsa ben inanıyorum ki, kısa zamanda 65 yaşındaki kardeşlerim, ağabeylerim bu işten zarar görmeyecektir. 18 yaş altı onları da birleştirdik. İki bölümde değerlendiriyorduk. Orada da gençlerimiz de 'Ben gencim nasıl olsa bana bir şey olmaz' demesin. Bu hafta sonu maalesef piknik alanlarında, yol kenarlarında, askere gidenler filan yaptıkları işler, doğru şeyler değil. Sen meydana gelen bir olayda bu işi telafi edemezsin. Bu virüs farklı bir virüs. Tek çare Bilim Kurulu hocalarımızın söyledikleri maske, mesafe, temizlik.

TRUMP'A RAKAMLARI VERİNCE, OOO DEDİ

Bugünün rakamlarına baktığımızda 989'a düştü. Vefat 18'e kadar inmişti, bu defa 19, fena sayılmaz. Yoğun bakımda 625. Burası artık daha da aşağı insin istiyoruz. Entübe 261 burayı da aşağıda görmek istiyoruz. Bugün iyileşenlerin sayısı güzel. Olumlu bir sinyal. Test 39 bin 361 bayağı yüksek. Ben daha çok vefata da bakıyorum. Ne kadar sıfırlarsak çok daha tabii mutlu olacağız. Gelişmeler bu noktada fena değil. Şu anda dünyada 11. sıradayız. Sayın Trump'a bu rakamları verince 'Ooo' dedi. Biz siyasette yola çıktığımızda Türkiye'yi dört temel taş üzerinde yükselteceğiz demiştik: Eğitim, sağlık, adalet, emniyet demiştik. Bu dört temel taşın üzerine ulaşımı, tarımı, dış politikayı ilave ettik. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. 81 ilin 81'inde üniversitemiz var.

HAFTER HER AN SÜRECİN DIŞINA ATILABİLİR

Hafter her an sürecin dışına atılabilir. Gelişmeler onu gösteriyor. Burada tablo ortada. Bu tabloda Türkiye'nin Libya'nın deniz yetki alanlarındaki konumu da ortada. Buradan bir defa Türkiye'nin en ufak taviz vermeyeceğini akıllı olan adam bilir. Bizim geçmişte ne sismik araştırma gemimiz vardı, ne sondaj gemimiz vardı. Hamdolsun şu anda 3 sondaj, 2 sismik araştırma gemimiz var. Buralarda çalışmalarını sürdürüyorlar. Fatih'i Karadeniz'e gönderdik. Bunlar bunları çok çok rahatsız ediyor. Bizim sondaj gemilerimiz elini kolunu sallayarak gelmiyor. Yanlarını fırkateynle beraber her türlü hazırlık içerisinde buraya geliyorlar. Burada en ufak yanlışa girerseniz gereken yapılır.

SİHA'LARLA İLGİLİ SİPARİŞLER VAR

SİHA'larla ilgili siparişler var. Yetiştiremiyorlar. Akıncılar var. Devletin attığı adımlar var. Gelişmeler inşallah farklı bir zemine doğru kayar. Üretimde inşallah sıkı bir adım atılmış olacak.

F-35 KONUSU

Şu anda o gündeme gelmedi. Şu anda çalışma grupları oluşturduk. Şu anda sayın Trump'la bu akşam yaptığımız görüşmede de onu oluşturduk. Dışişleri Bakanmız, İstihbarat bu çalışmayı yapacak inşallah.

M4 Yolu dediğimiz bu güzergahta zaman zaman bazı sıkıntılar olsa da iş fena gitmedi. Şu an itibarıyla da gidiyor. 200 bin civarında İdlib'li de geri döndü. Özellikle kuzeyde bizim briket evler yapıyoruz. Ev demeyeyim, briket konutlar, konaklar diyeyim. Bir aileyi barındırabilecek 30-40 metrekare kadar. Şu anda bu konutlarda AFAD, Kızılay, STK'larımız yoğun şekilde çalışıyorlar. İlk etapta 20 bin planlamıştık, belki 50 bine çıkaracağız. Bu konuda 50 bini yakalarsak İdlibliye bir rahatlama verecek. Süleyman Bey de dün oralardaydı. Bu konutlarla oradaki rahatlama inşallah özellikle İdlib'i daha rahat hale getirecek. Süleyman Bey'in de bugün anlattığı gibi bu insanların Allah yardımcısı olsun. Allah gösteresin biz ne kadar hamd etsek, şükretsek azdır. Bu insanlar kar kış demeden çok daha zor şartlarda yaşadılar. Şimdi iyi şartlarda briket konutlarını yerleştirmeye çalışıyoruz.

GEORGE FLOYD'UN ÖLÜMÜ

Vicdan sahibi hiçbir insanın kabul edeceği durum değil. Polisin adeta gırtlağına basarak, 'nefes alamıyorum' çığlıklarını attırtan bir olay, sıradan bir olay değil. Günümüzde bu ırkçı yaklaşımın bazen siyahilere, bazen mültecilere yönelik uygulandığını görüyoruz. Biz Müslüman olarak ırk, renk, dil, din ya da inanç ayrımı yapmaksızın tüm insanların hakkını korumak için mücadele vermeye devam edeceğiz. ABD'de yabancılara ve siyahilere olan tavır herkesin malumu. Sayın Obama ile çok çok iyi günlerimiz oldu. Sayın Obama siyahi birisi olarak 8 yıllık başkanlığı döneminde Amerika'da siyahilere yönelik ne gibi adımlar attı?"