Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzaktan selamlaşalım
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyada binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüsün Türkiye'ye sıçramasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun bir salgın olmadığını tek bir vaka olduğu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzaktan selamlaşalım

KORONA TESPİT EDİLEN HASTANIN DURUMU İYİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'dan gelen bir vatandaşımızda yapılan tetkikler sonucunda koronavirüs tespit edildi. Ailesi ve yakınları yakın izlememiz altında. Virüs tespit edilen kişinin sağlık durumu iyi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzaktan selamlaşalım ViDEO

TOKALAŞMAYI KESİP UZAKTAN SELAMLAŞALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, koronadan korunmak için halk içinde tokalaşmalara ara verilmesi gerektiğini belirterek, "Virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir. Ayrıca tokalaşmayı kesip uzaktan selamlaşmayı sağlamamız gerekiyor.  Alacağımız tedbirler en etkili koruma yöntemidir." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzaktan selamlaşalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Değerli kardeşlerim son grup toplantısından bugüne kadar, çok önemli gelişmeler elde ettik. Türkiye'nin İdlib'de bir ay boyunca yürüttüğü operasyonlar ve Bahar Kalkanı, sınırlarımızdaki tehditi bertaraf ettiğimizin en önemli bir örneğidir.

Bölgedeki güçlerle kapışmak tutuşmak ya da bu toprakları işgal etmek amacımız değildir. Sınırlarımızın güvenliği ve katliam tehdidindeki milyonlarca insanı kurtarmak hedefimiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzaktan selamlaşalım

Terörle mücadele binlerce güvenlik görevlisinin, Suriye ile 910 bin kilometrelik sınırımızın her karışını güvende tutmakta kararlıyız. İdlib'de de aynısını yaptık, aynısını yapıyoruz.

DAHA ŞİMDİDEN ATEŞKES İHLALİ BAŞLADI

Bu süreçte, ülkemizin, ordumuzun, sanayi kapasitemizin imkanlarını tartma imkanı bulduk. Koordinasyonu güçlendirerek, koordinasyonu hızlandırarak gücümüzü test ettik. Ülkemizin gücü ve askerlerimizin kahramanlığı sayesinde Suriye Rejim gücü bu işin bu kadar kolay olmadığını görmüştür. Ateşkes kararın ardından İdlib'de halk ilk defa rahat bir nefes almıştır, ama elbette kesin bir çözüm bulunmuş değildir. Daha şimdiden ateşkes ihlali başlamıştır.

Rejimi ve onu destekleyen milislerin ateşkes hattında yaptıklarını, yakından takip ediyoruz. Ama karşımızdakiler sözlerini tutmazsa, bir öncekinden daha ağır bir şekide üzerlerine gitmekten kaçınmayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzaktan selamlaşalım

AK PARTİ İCRAAT PARTİSİDİR

AK Parti, icraat partisidir, laf partisi değildir.Şimdi ben sizlere buradaki gözlem kulelerini de göstereceğim. Akdeniz'e en yakın olan nokta. Bay Kemal, 12 gözlem noktası var. Bu 12 gözlem noktasında bizi Suriye'nin askerleri korumuyor. Suriye askerleri verilen sözlere mutabakata uymadılar. Biz bu 12 noktada çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.

NE SURİYE ASKERİ BAY KEMAL

Değerli kardeşlerim özellikle, az önce ekranda gördüğümünüz meşhur Akme kampıdır, burada binlerce insan var. Büyük bir insanlık dramı var. Ne diyor Bay Kemal, burayı Suriye askerleri koruyor. Ne Suriye askeri Bay Kemal? Suriye askeri kendi vatandaşlarını acımasızca katlediyor. Türk askeri asla başkasının korumasına muhtaç değildir. Bugüne kadar Cereblus'ta, İdlib'de, Afrin'de nasıl dimdik durduysak bundan sonra da aynı şekilde dik durmaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzaktan selamlaşalım

Rejimin, terör örgütlerinin saldırına her zaman hazırlıklıyız. En son teknoloji hava sistemlerimiz var. Moskova'da geçiçi ateşkesi imzaladık. Şu anda bunu kalıcı hale getirmeye çalışıyoruz. Türkiye bu ateşkesi gücü yetmediği için, bölgedeki insanlara ve taraflara barışçıl bir çözüm amacıyla yapıyor. İstiyoruz ki oradaki mültecilere daha konforlu barınaklara yerleştirelim. Onları çadırlardan kurtaralım. Bu soğuk kış gününde onları kurtaralım. Orada briket baraka yapma çalışmalarına başladık.

Bu doğrultuda atılan ve atılacak olan her adıma Türkiye olarak, tüm gücümüzle destek vereceğiz. Ancak diğer sorunlar devam ederken terör örgütlerinin tacizlerine zin vermeyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzaktan selamlaşalım

SEN BİR KASET KUMPASIYLA CHP'NİN BAŞINA GETİRİLDİN

Asıl sorun birlik ve beraberliğimize yönelik içerideki sabotajlara karşı harekete geçmektir. Milletimizin gücü hep birlikte Türkiye olma iradesidir. Bu iradeyi kırmayı hedefleyen her saldırı, bizim için dış güçlerin terör örgütü saldırılarından daha etkilidir. Bunun en büyüğünü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yapmıştır. Bu kişi hayatında hiçbir zaman uluslararası düzeyde bir liderlik görüşmesi yapmıştır. Sadece densiz değil, aynı zamanda cahil bir zat karşı karşıyayız. Sen bir kaset kumpasıyla CHP'nin başına getirildin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uzaktan selamlaşalım




Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)